enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5326
EURO
34,8924
ALTIN
2.442,82
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
29°C
Hatay
29°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

CHP Arsuz Başkanı Şirin’den Uğur Mumcu’yu Anma Mesajı

24.01.2020
17
A+
A-

CHP Arsuz İlçe Başkanı Mahmut Şirin’in gazeteci,yazar Uğur Mumcu’nun ölüm yıldönümünü anısına mesaj yayımladı.

CHP Arsuz Başkanı Şirin’den Uğur Mumcu’yu Anma Mesajı
Uğur Mumcu, 1993 yılında Ankara’daki evinin önünde aracına konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirdi. CHP Arsuz İlçe Başkanı Mahmut Şirin de araştırmacı gazeteci, yazar Uğur Mumcu’nun katledilişinin 27’nci yılı nedeniyle anma mesajı paylaştı.

“Kalpaksız Kuvayı Milliye”
CHP Arsuz İlçe Başkanı Mahmut Şirin’in mesajı şöyle oldu:

“24 Ocak 1993 tarihinde karanlık eller tarafından arabasına konulan bir bombanın patlaması sonucunda yaşamını yitiren Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, ülkemizin yetiştirdiği sayılı ve yeri hiçbir zaman doldurulamayacak büyük bir şahsiyetti. Aydın kimliği ve başarılı meslek hayatıyla gazeteci olmasının ötesinde ömrünü Türkiye’nin çağdaşlaşma ve gelişme mücadelesine adayan ve kendisini “Kalpaksız Kuvayı Milliye” neferi olarak nitelendiren Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, yazıları ve eserleriyle kalemin kılıçtan keskin olduğunu ortaya koymuştur. İnsanlara fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olmalarını öğütleyen Uğur Mumcu araştıran, sorgulayan ve korkusuzca mesleğini icra eden bir gazeteciydi. Ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri takip ediyor, araştırıyor ve irdeliyordu. Günümüzde küresel aktörlerin güç yarışına girdikleri Ortadoğu’da yaşanan gelişmeleri çeyrek yüz yılı aşkın bir süre önce görmüş ve bunları korkmadan yazıya dökmüştü. Ne yazık ki Uğur Mumcu’yu susturmak isteyen hainler, kalleşçe düzenledikleri bombalı suikast ile canına kıydılar. Hiç şüphesiz bu suikastın arkasındaki karanlık güçler Uğur Mumcu’nun temsil ettiği Kuvay-ı Milliye ruhunu hedef almışlardı. Ancak şu da bilinmelidir ki, bu topraklarda Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürüyen, Kuvayı Milliye ilke ve anlayışını benimsemiş, Cumhuriyet sevdalıları var olduğu sürece hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar. Bu düşüncelerle özgürlük, barış ve demokrasinin yılmaz savunucusu, Türk basının onurlu ve korkusuz kalemi Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının 27. yıldönümünde rahmet ve saygıyla anıyorum” dedi.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.