enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,5591
EURO
36,2636
ALTIN
2.962,97
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
12°C
Hatay
12°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
13°C
Salı Parçalı Bulutlu
12°C
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Açık
15°C

DASİFED Dalış Merkezi Proje çalışmasına katıldı

29.11.2019
23

Ekinci: Körfezde Dalış Merkezi
Bölge Turizmi Açısından Önemli
İskenderun Körfez Dalış Merkezi Projesi ile ilgili İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesinde toplantı gerçekleştirildi.
Dalış Merkezi Projesinin konuşulduğu toplantıda üniversite, sanayici, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili bölümleri bir araya geldi.
İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu ev sahipliğinde, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı’nın başkanlığında, İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, Doç. Dr Aydın Demir ve Necdet Uyğur’un sunumunda İskenderun Körfez Dalış Merkezi Projesi ile ilgili düzenlenen toplantıya, DASİFED Başkanı aynı zamanda TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Faruk Ekinci, İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü Başkanı Meriç Özkaya, ARİAD Başkanı Adnan Ağır, KAGİD Başkanı Tuban Güçlü, OSİAD Başkanı Alparslan Yücel, HAGİAD Başkan Yardımcısı Şevket Parmaksız, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
DASİFED Başkanı Faruk Ekinci, sayın hocaların sunumlarında belirttiği gibi, İskenderun Körfezi’nin Dalış Turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu, bu potansiyelin geliştirilmesi için kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Türkiye’nin eşsiz bir sualtı zenginliğine sahip olduğunu anlatan Ekinci, Yaz mevsimiyle birlikte dünyanın çok farklı ülkelerinden yabancı ve yerli dalış meraklıları, sualtında yatan tarihi kalıntıları, batıkları, renkli sualtı habitatını görmek için dalış merkezlerimizi ziyaret etmektedir. İlgi ve dalış yoğunluğu her geçen yıl artmaktadır. Dalış merkezleri Türkiye ve bölge turizmine ciddi bir katkı sunmaktadır. Mısır’da ki Sharm El Shake dalış merkezinde her gün 10.000 dalıcıyı limanda dalış teknelerine binmek için sıra beklerken görürsünüz. Dalış Merkezi Mısır ekonomisine önemli katkıda bulunmaktadır. Bir Sharm El Sheik kadar olmasa da ona benzer bir dalış merkezinin İskenderun Körfezi’nde oluşturma potansiyeli oldukça yüksek gözüküyor. Böyle bir merkez kurulduğunda artan istihdam ve turizm gelirleri bölgede yaşam kalitesinin yükselmesine önemli katkı yapacaktır. Oluşturulacak korumalı alanında canlı sayısı hızla artarak dalıcılar için cazibesi oldukça yükselecektir. Korumalı Alan’ın sınırları dışında kalacak açık denizde balıkçılık önemli gelir kaynağı yaratacaktır. Sayın Rektörümüz Türkay Dereli’ nin en başından beri önemli desteği her zaman arkamızda hissettik. Akademisyenlerimizin değerli sunumları ve toplantıya katılanların önemli katkılarıyla gayet verimli geçen toplantıda, Kel Dağ ve Fener Köyü tarafında yoğunlaşan alanda koruma alanı oluşturarak dalış turizmi ve balık neslinin korunma ve çoğaltılması ile ilgili proje taslak çalışmalarının yapılıp 16 Aralık 2019 tarihinde hocalarımızın sunumunda tekrar bir değerlendirme yapılmasına karar verildi.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.