enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
38,8332
EURO
44,1614
ALTIN
4.149,67
BIST
9.398,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
30°C
Hatay
30°C
Açık
Perşembe Çok Bulutlu
33°C
Cuma Açık
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C

Depremzedeler KYK Yurtlarından Tahliye Mi Ediliyor?

Depremzedeler KYK Yurtlarından Tahliye Mi Ediliyor?
14.07.2023
37

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, KYK yurtlarına yerleştirilen depremzedelere 15 gün süre verilerek yurtları terk etmelerinin istendiğini söyledi.

Güzelmansur, “KYK yurtlarında kalan depremzede vatandaşlarımızın yurtlardan çıkmaları için, bir kısmına bu ayın 15’ine kadar, bir kısmına da ay sonuna kadar süre verildi. Üniversitelerin açılacağı, tadilat yapılacağı gerekçe gösteriliyor. Bu insanlarımıza ya ‘Hatay’da konteyner kentlerde kalın ya da kira yardımı alın’ deniliyor. Hastası olan, bebeği olan, depremin psikolojik travmalarını hâlâ atlatamayan, hatıralarını, evini, işini her şeyini kaybedenler, geri dönme durumu olmayanlar ‘Ne yapacağız?’ diyorlar. 3 bin lira, 5 bin lira kira yardımıyla nasıl ev bulsunlar? Ya kira yardımını artırın ya da dönme durumu olmayanlar için bulundukları illerde yurtlar dışında başka çözümler üretin” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.