enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4390
EURO
34,7386
ALTIN
2.446,03
BIST
9.909,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
29°C
Hatay
29°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C

DIŞARI ÇIKMAYIN,PENCELERİNİ BİLE AÇMAYIN! 3 GÜN ETKİSİ SÜRECEK

30.11.2020
15
A+
A-

Uzmanlardan çok kritik koronavirüs uyarısı yapıldı. Yapılan uyarıya göre önümüzdeki 3 gün boyunca Anadolu’da etkili olması beklenen çöl tozlarının vaka sayılarını arttırabileceği belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Saydam, açıklamasında, çok ciddi uyarı yaptığının altını çizdi. Prof. Dr. Sağlam, açıklamasında, “Çok ciddi uyarı yapıyorum. Her yerde havada bulut varsa ve uzak mesafeler sanki sis varmış gibi görünüyorsa dışarı çıkmayın” diyerek, vatandaşları uyardı.Ülkemizde her yıl belirli dönemlerde etkili olan Sahra Çölü tozu, bu yıl en son Mayıs ayında görülmüştü. Asya, Afrika ve Avrupa kıtalarından gelen toz bulutlarının ülkemizde 3 gün boyunca etkili olması bekleniyor.

KORONAVİRÜSÜ YAYABİLİR

Etkili olması beklenen çöl tozlarının koronavirüsü yayabileceği ve hatta vaka sayılarını arttırabileceğinin altı çizildi. Uzman isim, yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:”Çok ciddi uyarı yapıyorum. Sahra Çölü’nden çok yoğun toz çıkışı bekliyoruz. Trakya, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de etkili olacak. Yani virüsün yayılımı için gerekli olan canlı organizmalar havada çok yoğun olacak. Taşıyıcıların etrafa saçabileceği virüs, çok uzaklara taşınabilir. Bugün özellikle batı bölgelerinde her yerde havada bulut varsa ve uzak mesafeler sanki sis varmış gibi görünüyorsa dışarı çıkmayın.Hatta pencere bile açmayın..    Saydam, açıklamasının devamında toz taşımının önümüzdeki haftada devam edebileceğinin altını çizerek, Aralık ayı tüm Avrupa’da yeni bir kaosa yol açabileceğini, “Günlük vaka artışları tahminden çok fazla artabilir. Kontrolümüz dışında gelişen bu olumsuz koşullara karşı her vatandaş korunmalı. Kış nedeniyle doğal atmosferik süreçlerle artacak Sahra tozu taşınımı sadece bizi değil Avrupa’yı da etkiliyor. Aralık ayı tüm Avrupa için maalesef yeni bir kaos olabilir. Çöl tozlarından faydalanın dediğimiz günler yaşamıyoruz. Mart ayından beri uydu aracılığıyla takip ettiğim çöl tozları 6-7 günde etkisini gösterebilir. 2 Kasım’da İsviçre’de yaşanan çöl tozunun ardından vaka sayıları artmıştı” şeklinde ifade etti.

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.