enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4480
EURO
34,7930
ALTIN
2.443,10
BIST
9.950,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
29°C
Hatay
29°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C

DOĞAYA ‘GÜÇ’ KATACAKLAR

02.12.2021
26
A+
A-

Türkiye’nin farklı kentlerinde çevre ve doğa koruma alanında çalışan 80 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla Doğaya Güç Kat Ağı kuruldu. “Güçlü sivil toplum etkin doğa koruma” sloganıyla yola çıkan Doğaya Güç Kat Projesi kapsamında İzmir’de bir araya gelen STK’lar, Ağ Kuruluş Çalıştayı’nda hem uygulamadaki sorunları hem de çözüm önerilerini ele aldı. STK’lar arasında iletişim ve iş birliklerinin destekleneceği ağın temelini oluşturması hedefiyle düzenlenen toplantıya 42 ilden 80 STK katıldı.

İki gün süren toplantının ilk gününde Türkiye’deki çevre ağ yapılanmaları hakkında deneyim paylaşımı yapıldı. Toplantıda Zehirsiz Sofralar Platformu adına Oya Ayman, Kazdağları Ekoloji Platformu adına Süheyla Doğan ve Temiz Hava Platformu adına Ceren Pınar Gayretli sahadaki platform/ağ deneyimlerini aktardı. Oya Ayman Zehirsiz Sofralar çalışmasının Ağ’dan Platforma giden süreçteki deneyimlerini aktarırken, Süheyla Doğan bölgesel bir yapılanma olarak Kazdağları Ekoloji Platformu’nun çalışmalarını anlattı. Temiz Hava Platformu adına söz alan Pınar Gayretli ise platformun yaptığı izleme çalışmalarını aktardı.

Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen ve Doğa Araştırmaları Derneği’nin ana yürütücüsü olduğu ve yedi ortakla birlikte hayata geçirilen proje kapsamında düzenlenen iki günlük toplantıda Ağ organları ve Ağ tüzüğü üzerine çalışma gerçekleştirildi. Toplantıda çevre/doğa koruma alanında çalışan STK’ların birlikte çalışma ve işbirliği konusunda eksikleri olduğunu vurgulanırken, Doğaya Güç Kat Ağı’nın bu eksikliği giderme noktasında kritik rol oynayacağı söylendi.

Doğa koruma alanında çalışan ve doğayı savunmak için çalışma yürütmek isteyen farklı sivil yapılanmaların katılımına açık olan Doğaya Güç Kat Ağı ile yerelde faaliyet gösteren ve doğa koruma çalışmalarında yer almak isteyen STK’lar arasında iletişim ve işbirliklerinin güçlendirilmesini ve STK’ların karar alma süreçlerine aktif katılım göstermesini hedefliyor.

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.