enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
14°C
Hatay
14°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Parçalı Bulutlu
13°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
12°C
Salı Az Bulutlu
14°C
Çarşamba Açık
15°C

Doktor Yalçın’ın Darp Edilmesi İskenderun’da Kınandı…

Doktor Yalçın’ın Darp Edilmesi İskenderun’da Kınandı…
20.07.2018
33

Şanlıurfa’da hasta yakınının saldırısına uğrayarak kafatası kırılan Dr. Bahattin Ahmet Yalçın’ın tedavisi devam ederken, Hatay’ın İskenderun ilçesinde sağlık çalışanları ve bazı STK’lar sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınadı.
Geçtiğimiz günlerde Harran Üniversitesi Çocuk Acil Bölümü’nde yaşanan olayda, çocuğunun ateşi düşmediği için öfkelenen Abdulkadir K. nöbetçi Dr. Bahattin Ahmet Yalçın’ın başına parke taşıyla vurmuş, kanlar içinde kalan doktor ameliyata alınırken, saldırgan baba ise gözaltına alınmıştı.
Yaşanan olayın ardından sağlık çalışanları ve sivil toplum kuruluşları İskenderun Devlet Hastanesi önünde bir açıklama yaptı. İskenderun Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan aralarında, Hatay Tabip Odası üyeleri, İskenderun Çevre Koruma Derneği, hastane çalışanlarının da bulunduğu grup pankart açarak saldırıyı kınadı.
Grup adına açıklama yapan Hatay Tabip Odası yönetim kurulu kurultay delegesi Doktor Doğan Dalgıç, sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkartılmasını söyledi.
Sağlık kuruluşlarında her gün ortalama 30 şiddet vakası yaşandığını belirten Doktor Dalgıç, “Özellikle acil servisler şiddetin kol gezdiği, sağlık çalışanlarının kendilerini emniyette hissedemedikleri yerler haline gelmiştir. Bu durum sürdürülebilir değildir. Elbette sağlıkta şiddetin toplumsal etkenleri vardır ve bunlar giderilmedikçe sağlık kuruluşlarını tam olarak güvenli ve huzurlu yerler haline getirmek olanaklı değildir. Kuşkusuz her yıl nüfusumuzdan fazla sayıda acil servis başvurusu olmasının gelinen tabloda katkısı büyüktür. Sağlık kuruluşlarında meslektaşlarımızın güvenliğinin sağlanması için caydırıcı ve önleyici gerçekçi önlemlerin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.