enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,0876
EURO
38,1255
ALTIN
2.847,72
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
29°C
Hatay
29°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Çok Bulutlu
30°C
Salı Açık
31°C

Dörtyol’a Ağır Ceza Mahkemesi

Dörtyol’a Ağır Ceza Mahkemesi
13.08.2024
43
A+
A-
Yargının etkinliğinin ve verimliliğinin artırılmasına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, Hakimler ve Savcılar Kurulunca Dörtyol’a Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyon Başkanlığı kuruldu.
Adli ve İdari Yargı 2024 yılı Ana Kararnamesi’ne göre; Dörtyol, Reyhanlı, Çeşme, Milas, Polatlı, Birecik ve Ergani ilçelerine ilk kez Adalet Komisyon Başkanlığı ve Ağır Ceza Mahkemesi kurularak faaliyete geçirilmesi sağlandı. Dörtyol Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına Şevket Zişan Bilge Yağcı atandı.
İkinci sınıf kategorisinde ve bir çok ilden derece olarak daha önde bulunan Dörtyol Ağır Ceza Mahkemesi bir başkan ve iki üye olmak üzere üç hakimden oluşuyor.
Dörtyol Adalet Komisyon Başkanlığı ve Ağır Ceza Mahkemesinin kurulmuş olması yargı çevresinde ve vatandaşlar arasında büyük bir sevinç yaratırken bina ihtiyacı yeniden gündeme geldi.
Eski Hava Keşif Taburu içerisinde Toplu Konut İdaresi tarafından ihale yapılırken kamu kurumlarına ayrılan yerler arasında Dörtyol Adliyesi için 10 dönümlük bir arazinin tahsisinin de yapıldığı kamuoyuna yetkililer tarafından duyurulmuştu. Şimdi önümüzdeki süreçte bu alanda Adliye binasının yapılması bekleniyor. Ayrıca bölgede bir de cezaevine ihtiyaç olduğu ifade ediliyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.