enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3764
EURO
34,9749
ALTIN
2.325,67
BIST
9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
28°C
Hatay
28°C
Açık
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Down Sendromlu Çocuklardan Şahutoğlu’na Sevgi Seli

A+
A-

“Bu Çocuklarımıza İstihdam Yaratmanın Gayreti İçerisinde Olacağız”

Seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Down Sendromlu çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi. +1 Engelsiz Yaşam Derneği üyesi çocuklar ve anneler ile buluşan Şahutoğlu, onların sıkıntı ve taleplerini dinledi.Down Kafenin kapatılacağı yönündeki dedikoduların gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Şahutoğlu, ailelerin istekleri doğrultusunda geliştirileceğini söyledi.

“Biz balık istemiyoruz, çocuklarımız balık tutmasını öğrensin istiyoruz” diyen aileler, çocuklarına iş imkanı sağlanmasını, spor ve kültürel olanaklardan daha rahat faydalanabilecek ortamlar yaratılmasını istediler.
Belediyenin kendi bünyesinde belli bir istihdam sağlayabileceğini ancak doğru projeleri hayata geçirerek yatırımcıları kente çekme gayreti içerisinde olacaklarını ifade eden Şahutoğlu; “Belediyeler sosyal alanlar inşa ettikçe, yeni iş alanları kazandırdıkça yeni istihdamlar ortaya çıkartır. İş dünyası ile iyi ilişkiler kurup, bu çocuklarımıza ve tüm gençlerimize istihdam yaratmanın gayreti içerisinde olacağız. Bizim görevimiz sizin beklentileriniz doğrultusunda hizmet üretmek.
İskenderun Belediyesi bünyesinde bu çocuklarımızın sosyal gelişimlerine, psikolojik ve fiziksel anlamında destek olacak, ekonomik manada da katkı sağlayacak projeler, hayata geçireceğiz. Sosyal hayata aktif olarak katılmalarını sağlayacak sosyal tesisleri inşa edeceğiz” dedi.
Son bir aylık dönemde bir servis sıkıntısı yaşadıklarını anlatan anneler, çocukların haftada iki gün Gençlik Merkezine taşınabilmesi için destek istedi. Hatay Büyük Şehir Belediyesi İskenderun yetkilileri ile görüşülerek, dernekçe bir dilekçe verilmesi halinde servis sağlanacağının sözü verildi.
CHP Adayı Şahutoğlu gün içerisinde sektöründe ilk olma özelliği taşıyan Fil Filtre Fabrikasını da ziyaret ederek, Fabrika Sahibi Ökkeş Çirkin, fabrika yönetimi ve çalışanları ile bir araya geldi. Emekçilere hitaben konuşan Şahutoğlu; “İskenderun’un dirilme hamlesine ihtiyacı var. Bunun içinde güçlü bir iradenin sağlıklı işleyen mekanizmaların yönetime gelmesi lazım. Hayata geçirilecek projelerle, kentimizi cazibe merkezi haline getirerek yatırımcıların önünü açıp istihdam yaratmanın gayreti içerisinde olacağız” diye konuştu.
İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği Başkanı Zeynep Çakmaklı ve yönetimiyle de bir araya gelen Şahutoğlu, ihtiyaç sahiplerini önceleyerek, her kesime eşit hizmet götüreceklerini vurguladı.
Şahutoğlu son olarak Akdeniz Tüccar ve Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Yusuf Yılmaz ve yönetimiyle bir araya geldi.
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.