enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
45,1848
EURO
53,0864
ALTIN
6.719,72
BIST
14.442,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C

Veysel Cıncık

Gazetecilik mesleğinde 38. yıl. TİMBİR Danışma Kurulu ve AKİYAD Başkanı

Duayen Eğitimciler Yükseliş’te

Yükseliş Koleji, değerli eğitimcileri ağırladı. MEB Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey ve Prof. Dr. Servet Özdemir, okulda gerçekleştirilen özel program kapsamında öğretmenlerle buluştu.

Yükseliş Koleji kurucusu Nuri Üysen ve Genel Müdürü Aykut Davut Öktem, konuklarına Yükseliş Koleji’ni tanıttı. Programın konferans bölümünde ise öğretmenlere yönelik “Çağdaş Eğitim ve Yeni Sınıf Yönetimi Anlayışı” başlıklı bir konferans düzenlendi. Sunuculuğunu İlkokul İngilizce Öğretmeni Ebru Onuk Kaya’nın yaptığı etkinliğin açılış konuşmasını Genel Müdür Aykut Davut Öktem gerçekleştirdi.

Öktem konuşmasında, “Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Sayın Ömer Balıbey’i okulumuzda ağırlamaktan onur duyuyoruz. Kendisi yıllarca Milli Eğitim Müdürlüğü yapmış değerli bir eğitim insanıdır. Bir diğer konuğumuz Prof. Dr. Servet Özdemir ise eğitim camiasının nadir isimlerinden biridir. Akademik anlamda Milli Eğitim Bakanlığı’nda önemli izler bırakmıştır. Değerli konuklarımıza Yükseliş Koleji’ne teşriflerinden dolayı Kurucumuz Nuri Üysen adına ve Yükseliş Ailesi adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ardından söz alan Prof. Dr. Servet Özdemir, çağdaş eğitimin önemine vurgu yaparak, “Çağdaş eğitim; öğrenciyi merkeze alan, bireysel farklılıklara saygı duyan ve öğrenmeyi yaşam boyu süren bir süreç olarak gören bir yaklaşımdır. Yeni sınıf yönetimi anlayışı ise disiplin odaklı geleneksel yöntemlerin yerine katılımı, iş birliğini, demokratik değerleri ve teknoloji kullanımını öne çıkarır. Bu anlayışta öğretmen rehber, öğrenci ise aktif öğrenen konumundadır.” dedi.

MEB Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey ise konuşmasında, “Öğretmenler, gelecek nesillerin yetişmesinde her zaman kenetlenmeli ve birbirine bağlı olarak çalışmalıdır. Böylelikle gençlerimize güven, başarı ve istikrar kazandırabiliriz” ifadelerine yer verdi.

Program, Genel Müdür Aykut Davut Öktem’in, konuklara çiçek takdim etmesiyle sona erdi.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.