enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Parçalı Bulutlu
22°C
Hatay
22°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
33°C
Çarşamba Çok Bulutlu
31°C

EFSANE CUMA İNDİRİMLERİNDE SİTELERDE DİKKAT!

24.11.2020
20
A+
A-

Güvenlik şirketi olarak bilinen Kaspersky tarafından yapılan açıklamaya göre bu yıl salgının etkisinde olunmasına rağmen, internet kullanımının daha da artması sebebiyle, geçen yıllara kıyasla Efsane Cuma gününde bu yıl da büyük alışveriş yapılması bekleniyor. Genellikle 1 gün ile sınırlı olan ancak internet mağazalarının indirimi genel olarak Kasıma ayına ayması sebebiyle talepler de artmaya başladı. Peki, Efsane Cuma indiriminde bizleri bekleyen tehlike nedir?

DOLANDIRICILAR DA BEKLİYOR

Alışveriş severler nasıl ki, Efsane Cuma indirimlerin bekliyorsa, dolandırıcılar da kullanıcıları ağına düşürmek için beklemeye başladı. Koronavirüs salgını sebebiyle internetten online alışverişin daha da popüler olduğu bu günlerde online mağazalar, fiziksel alışverişten çok daha önemli hale geldi. Dolandırıcılar, genellikle kullanıcıların kredi kartı bilgilerini ele geçirmek için, popüler markaların web sayfalarını tıpa tıp aynısı yaparak, kullanıcıları çekmeye çalışıyor. Neredeyse, orijinal sayfalarından ayırt edilemeyen bu dolandırıcı sayfaları ne yazık ki bazı kullanıcıları ağına düşürüyor. Konuyla ilgili Kaspersky Kıdemli Güvenlik Araştırmacısı olan Maher Yamout yaptığı açıklamasında tüketicilerin bu dönemde dikkatli olması gerektiğini ifade ederek, indim miktarına bakılması ve gerçekten kişiyi şaşırtıyorsa orada düşünülmesi gerektiğini şu şekilde ifade etti:

“Önceki yıllarda olduğu gibi, sahte siteler 2019’da ortaya çıkanlardan daha karmaşık hale geldikçe büyük bir endişe kaynağı olacak. Alışveriş yapanların dikkat etmesi gereken en önemli ipucu gerçek olamayacak kadar iyi tekliflere dikkatle yaklaşmaktır. Bir şey kulağa gerçek olamayacak kadar iyi geliyorsa emin olun ki öyledir. Örneğin, birilerinin bir akıllı televizyonu size yüzde 80 indirimle sunma ihtimali çok düşüktür. Dikkat ve ekstra ihtiyat, çevrim içi alışverişe düşkün herkes için alışkanlığa dönüşmeli. Bilgisayar korsanları salgınla ilgili belirsizlikten yararlanmaya devam ettikçe Efsane Cuma’ya katılmak isteyen kullanıcılar daha fazla güvenlik bilincine sahip olmalı”

Kaspersky, kullanıcıların indirimli ürün almak için bu tuzağa düşmemesi için dikkat etmesi gerektiği noktaları şu şekilde açıklıyor:Sadece güvenli siteleri tercih edin. Adres çubuğunda “HTTPS://” ile başlayan URL adresinin olmasına dikkat edin. “S” harfinin güvenli anlama geldiğini unutmayın.Şifre olarak 15 haneli, harfli, simgeli ve rakamlı karışık şifreler tercih edin. Aynı zamanda adres çubuğunda asma kilit olmasına dikkat edin.Bildiğiniz ve duyduğunuz web sayfaların tercih etmeye çalışın.

 

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.