enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3371
EURO
35,1349
ALTIN
2.310,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
25°C
Hatay
25°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
29°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C

EĞİTİM ÇALIŞANLARINA AŞILAMA SÜRECİNDE ÖNCELİK VERİLMELİDİR

A+
A-

Dünyayı etkisi altına alan ve gün geçtikçe hayatı olumsuz etkileyen covid virüsü yüz yüze eğitime devam etmekte olan eğitim camiasını da olumsuz etkilemiş durumda. Bu süreçte filyasyon ekiplerinden denetime, seyahat kurullarından vefa destek gruplarına kadar bir çok alanda görev yapan eğitimciler aşılama sürecinde öncelik verilmemesine tepki gösterdi. Eğitim Bir-Sen İskenderun Şube Başkanı Hikmet Altunsöz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bilindiği üzere dünyanın dört bir yanında yayılımı hızla devam eden covid illetinin vermiş olduğu zararlar toplumları, ülkeleri ve tüm kesimleri olduğu gibi eğitim camiamızı da derinden etkilemektedir. Son günlerde tablonun çok vahim olduğunu, bu süreçte eğitim adına fedakarca mücadele eden eğitimcilerimizin aşılanmasının hızlandırılmasını ve sürecin bir an önce sonuçlandırılması gerektiğini hatırlatmak ihtiyacı doğmuştur. Filyasyonda, denetimlerde, seyahat kurullarında, vefa destek gruplarında yüz yüze derslerde canını hiçe sayarak görev yapan eğitim çalışanlarımıza gerekli hassasiyetin gösterilmesi öncelikli beklentimizdir” dedi. Şube Başkanı Altunsöz açıklamasını şöyle sürdürdü: “Türkiye, güçlü sağlık-sosyal güvenlik sistemiyle, pandemi ile mücadelede vatandaşlarına maliyet üretmeden başarı grafiğini yüksek tutan ülkeler arasında yer almaktadır. Sağlık Bakanlığımızın vatandaşına sunduğu; teşhis/tedavi/koruma uygulamalarının kapsamı 100’e yakındır.” Virüse karşı koruma sağlayan aşıların uygulanmasında, ortaya konan planlamayı ve sıralamayı, genel itibariyle kriz yönetimine ve olması gerekene uygun olduğu kanaatinde olduklarını belirtilen Şube Başkanı Altunsöz; “Bu kapsamda,

1- Kovid’le mücadelede ön safta olan sağlık çalışanlarının ve yüksek risk grubunda yer alan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunanların, aşılanması doğru ve gerekli olduğu herkesin ortak kanaatidir.

2-Uzaktan eğitime son verilmesi-yüz yüze eğitime geçilmesi ile birlikte öğretmenlerin-eğitim çalışanlarının riski artmıştır. Öncelikli aşılanması gereken gruplar arasında eğitimcilerin sayılmasının zarureti ortadadır.

3-Eğitim çalışanları, görevleri ve hizmet sundukları kitle gereği sayısal açıdan büyük bir kitleyle doğrudan ve dolaylı olarak temas halinde ya da temas kurma zorunluluğu altında olduklarından sürecin hızlandırılması hayati önem arz etmektedir.

Bu nedenle hem eğitim çalışanlarının korunması hem de eğitim çalışanları kaynaklı bulaş riskinin azaltılması amacıyla; eğitim çalışanlarına aşı konusunda öncelik verilmesi ve sürecin hızlandırılması, virüsle mücadelede takdiri olmaktan çıkıp, zorunlu hale gelmiştir.

Başta yüz yüze eğitimin uygulandığı okullarda görev yapan eğitim çalışanları olmak üzere tüm eğitim çalışanlarının aşıda öncelikli olması yüz yüze eğitim kaynaklı riskleri asgari seviyeye indirecektir.

4-Eğitim çalışanlarına yönelik aşı önceliği kararının ve uygulamasının ivedilikle hayata geçirilmesi için; MEB, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun hızlı bir şekilde bir araya gelmesi ve süreci hızlandırarak tamamlaması beklentimiz ve teklifimizdir.

Umarız ki bu beklentilerimiz bir an önce somut olarak karşılık bulur ve böylece ülke genelinde ve İskenderun özelinde yaşadığımız covid kaynaklı acı hadiseler sona erer. Bu vesile ile covid nedeni ile aramızdan ayrılan Dervişe ŞİRİN Hanım ile Ömer BİLGİN ve Ergün SAYDAM  Hocalarımıza Allahtan rahmet diler, yaşanan bu acıların bir an önce son bulmasını dileriz” şeklinde sözlerini tamamladı.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.