enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3690
EURO
34,9519
ALTIN
2.325,69
BIST
9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
28°C
Hatay
28°C
Açık
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Az Bulutlu
26°C

EHLİYET ALACAKLAR DİKKAT!

16.11.2021
27
A+
A-

Ehliyet sınavını bekleyen birçok kişi için Milli Eğitim Bakanlığı sınav değişiklikleri hakkında uyarılarda bulundu. e-Sınav şeklinde yapılacak olan ehliyet sınavlarına yeni bir düzenleme geldiğini ifade eden MEB, düzenlemenin detaylarını açıkladı.
MEB’in düzenlediği ve birçok kişinin hazırlandığı ehliyet sınavında yeni düzenlemeler yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre e-Sınav formatında gerçekleştirilecek sınavda ilk defa animasyonlu içerikler de bulunacak.

Eğitimde dijitalleşme adımları atan MEB, ehliyet sınavları için yeni bir format getirdiği duyurusunu yaptı. Yeni düzenlemeyle beraber yapılacak ehliyet sınavlarında animasyonlu soruların yer alacağı da bildirildi. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuya yönelik şu değerlendirmelerde bulundu: “Uygulama, soruların daha anlaşılabilir olmasını sağladığı gibi ölçülmek istenen davranışların da net bir şekilde ortaya konulmasına katkıda bulunacak”

Millî Eğitim Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği ehliyet sınav uygulamalarında sürekli yenilikler yapılıyor. Yapılan son değişikliklere dair değerlendirmeler yapan bakanlık, ehliyet sınavlarında yer alan soruları görsel açıdan zenginleştirmek, soruların içeriğini ve sağlayacağı yararı artırmak amacıyla animasyonlu sorular kullanmaya karar verdi. Hazırlanacak animasyonlu sorularda adaylar gerçek hayatta karşılarına çıkabilecek durumlarla karşılaşacak.

Sürücü adaylarının sınava girmeden önce pratik yapmaları ve kendilerini ölçmelerini sağlamak amacıyla içinde animasyonlu soruların da yer aldığı deneme sınavları hazırlandı. Adayların sınav öncesinde soru çeşidini tanımasına katkı sağlayacak olan bu sınavlar Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi web sitesinde erişime açıldı.

Düzenlemede işitme engelli adaylar da düşünüldü. MEB işitme engelli adaylara sınavda destek sunmak için çalışmalarını sürdürüyor. Açıklamaya göre işitme engelli adaylar için işaret dilinde sürücü eğitim materyalleri ve buna ilişkin animasyonlu sorular hazırlanacak.
Daha kaliteli ve güvenilir sınavlar için yenilikler yapabileceklerini belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Uygulama, soruların daha anlaşılabilir olmasını sağladığı gibi ölçülmesi istenen davranışların da net bir şekilde ortaya konulmasına katkıda bulunacak.” ifadelerini kullandı.
Bu yeni sistemin ehliyet sınavlarıyla ilgili güvenilirliği arttırdığını söyleyen Özer “İşitme engelli adaylarımız için de işaret dilinde sürücü eğitim setleri ve animasyonlu soruların hazırlanmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Tüm çalışmalarımız büyük bir özveriyle yürütülüyor. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini sürdürdü.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.