enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4468
EURO
34,7861
ALTIN
2.441,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
30°C
Hatay
30°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Çok Bulutlu
23°C

EN BÜYÜK ÖNLEM ÖZ SORUMLULUKTUR

02.12.2020
11
A+
A-

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan corona virüs salgını hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. İlhan açıklamalarında yılbaşında hareketliliği azaltmak için Perşembe gününe denk gelen 31 Aralık’tan itibaren hafta sonu ile birlikte 4 günlük sokağa çıkma yasağının ilan edilebileceğini vurguladı. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan yaptığı açıklamalarında yılbaşı ile ilgili Bilim Kurulu’nun gündeme getirebileceği önlemlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.İlhan açıklamalarında 31 Aralık perşembe gününe denk gelen yılbaşı için sokağa çıkma kısıtlamasının alınabileceğini belirtti ve 31 Aralık’tan başlayıp 4 günlük sokağa çıkma yasağının olabileceğini ifade etti. Bu kapsamda yılbaşı vesilesi ile toplumda insanların hareketliliğinin de azalmış olacağını belirten İlhan, dışarıda biraraya gelmenin engellenmiş olacğaını ev içinde de biraraya gelmenin engellenmiş olacağını vurguladı.Bu konu hakkında İlhan açıklamalarında “Biliyorsunuz Ramazan Bayramı’nda da aynı kısıtlamayı yapmıştık. Şimdi 4 gün daha bir kısıtlama ile enfeksiyonun önü alınmaya çalışılabilir” ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK ÖNLEM ÖZ SORUMLULUK 

Kısıtlama olsa dahi evlerde verilebilecek olası partiler hakkında da açıklamalarda bulunan Prof. Dr. İlhan buradaki en büyük önlemin öz sorumluluk olduğunu belirtti ve şöyle devam etti:”Buradaki en büyük önlem öz sorumluluk. Şöyle bir şey oluyor; toplum cumartesi akşamdan bir araya geliyor, pazar günü de beraber oluyorlar, beraber dışarıda da sosyalleşiyorlar, pazar akşamı herkes evine gidiyor. Böyle olunca cumartesinin ardı sıra gelen 6-7-8’inci günlerde maalesef hasta sayısının arttığını gözlemliyoruz. Filyasyona bakıldığında evde bir araya gelmeden kaynaklanan hastaların olduğunu gözlemliyoruz. Toplum burada öz sorumluluk içinde olarak, olabildiğince çekirdek aile ile yaşamayı düşünmeli. Aşı da gelecek. Aşı ile birlikte mücadelenin daha da kuvvetleneceğini hepimiz biliyoruz. Bu yılbaşı için de geçerli”

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.