enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Parçalı Bulutlu
22°C
Hatay
22°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
33°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞININ 2324 TL’YE YÜKSELMESİ İÇİN TEKLİF VERİLDİ

27.11.2020
14
A+
A-

Türkiye’de corona virüs salgını sürecinde zam üstüne zam gelmesinin ardından en düşük emekli maaşı aylığının 2324 TL’ye çıkarılması için TBMM’ye kanun teklifi verildi. Emekli maaşı alanlar arasında en düşük emekli maaşı alanları sevindirecek bir kanun teklifi TBMM’ye sunuldu. Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi başlığıyla TBMM’ye sunulan kanun teklifinde, “Teklif ile, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve diğer ilgili mevzuat kapsamında ödenen malullük ve yaşlılık aylığı ile ölüm sigortası kapsamında hak sahiplerine ödenen ölüm aylığının net asgari ücret seviyesine çıkarılması amaçlanmaktadır.” Denildi.

EMEKLİ MAAŞI ALANLARI SEVİNDİRECEK TEKLİF

Öte yandan kanun teklifi gerekçesinde, “En düşük emekli maaşın asgari ücret seviyesine yükseltilmesi bir adım olacaktır. Pandemi sürecinde emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara bir nebze olsun çare olabilecek bu adımın bir an önce atılması gerekmektedir. Daha sonrasında Sosyal Güvenlik Sistemimizdeki yapısal sorunları temelden çözecek geniş kapsamlı bir çalışmanın da vakit kaybetmeden yapılması doğru olacaktır. Sorunlara uzun vadeli çözümler üretmek: yıllara göre emekliler arasındaki ücret dengesizliğini ortadan kaldırmak. Sosyal Güvenlik Kurumu altında çok başlı mevzuatı teke indirecek yapısal bir çözümle sağlanabilecektir.” İfadeleri yer aldı.

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.