enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5885
EURO
34,7950
ALTIN
2.509,96
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
33°C

ERMENİLERİN İŞGALİNDEN KURTULAN CAMİYE ZİYARET

24.11.2020
38
A+
A-

Dağlık Karabağ’da 27 Eylül tarihinde başlayan savaş 44 günde Ermenistan’ın tarihi mağlubiyetiyle sona ererken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve First Lady Mehriban Aliyeva, 27 yıl sonra Ağdam’ı ziyaret etti.
Aliyev çiftinin camide gerçekleştirdiği ziyarette çekilen ve First Lady Mehriban Aliyeva tarafından paylaşılan fotoğraflardaki dikkat çeken detaylarsa çok konuşuldu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva, 27 yıl sonra Ağdam’a tarihi ziyaret gerçekleştirdi.Azerbaycan ordusunun 27 Eylül’de başlattığı Dağlık Karabağ’daki topraklarını işgalden kurtarma operasyonunda elde ettiği başarı, Ermenistan’ı ateşkes imzalamaya mecbur bırakmıştı. Ateşkes gereği Ermeni silahlı güçleri 20 Kasım itibarıyla Ağdam’dan çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Aliyev’in kendi kullandığı araçla Ağdam’da temaslarda bulundu. Azerbaycan First Lady’si Mehriban Aliyeva da sosyal medyadan İlham Aliyev’le Ağdam ziyaretlerine ilişkin görüntüleri paylaştı.Ağdam’daki Ulu Cami’yi ziyaret eden Aliyev çifti, camide dua etti.Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva, işgalden kurtarılan Ağdam kentinde Ağdam Cuma Camii’nin yerde örtü olmaması ve harap edilmesine bakmadan ayakkabılarını çıkararak içeri girdi.Aliyev çiftinin Ermeniler tarafından harap edilen camiye ayakkabılarını çıkararak girdiği görüntüler Ermenistan’a ders niteliğinde diye değerlendirildiAliyev ve eşi Mihriban Aliyeva, Ermeniler tarafından harap edilen camiye Kur’an-ı Kerim bağışladı ve dua etti. Aliyev ve eşinin bu hassasiyeti halk tarafından da olumlu karşılanırken, ibadethaneleri harap eden Ermenistan’a adeta ders niteliğinde oldu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ağdam’a 27 yıl sonra geldiğini Ağdam’ı tek bir kurşun bile atmadan kurtardıklarını ifade etti.Aliyev, düşmanı savaş alanında mağlup ederek Ağdam’dan çekilmek zorunda bıraktıklarını kaydetti. Aliyev, Ermenistan güçlerinin burada birkaç savunma hattı kurduğunu anlattı. İlham Aliyev, yıkık ve harabe durumda olan köyleri göstererek, tüm dünyanın bunu görmesi gerektiğini belirtti.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.