enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5217
EURO
34,9267
ALTIN
2.455,59
BIST
9.888,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
30°C
Hatay
30°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C

Eski Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen Anıldı

04.03.2019
33
A+
A-

Hatay’ın ana vatana katılmadan önceki ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen, vefatının 39. yılında anıldı.

Hatay Valiliğinde düzenlenen törende, Vali Rahmi Doğan, Atatürk ve Tayfur Sökmen anıtlarına çelenk sundu. Havanın yağışlı olması nedeniyle binada devam eden törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Doğan, yaptığı konuşmada, Tayfur Sökmen’in liderliğinde bu topraklar için mücadele eden tüm şehitleri rahmet ve şükranla andıklarını belirtti.

Hatay’ın ana vatana katılış mücadelesinin çok ilginç ve ibretle dolu olduğunu ifade eden Doğan, “1923’te Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş olmasına rağmen bu topraklarda, bu milletin evlatları, bundan asla vazgeçmemişler, bu mücadeleyi devam ettirmişler, 1939’da da ana yurtla birleşerek azim ve kararlılıklarını göstermişlerdir.” dedi.

Törende Tayfur Sökmen’in torunu Mehmet Mursaloğlu, dedesinin hayatını anlatan konuşma yaptı. Bir öğrenci de “Tayfur Sökmen” adlı şiirini okudu.

Daha sonra Vali Doğan, Sökmen’in ailesiyle Tayfur Sökmen Toplantı Salonu’nda bir araya geldi.

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.