enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4513
EURO
34,7535
ALTIN
2.443,48
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
30°C
Hatay
30°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C

EVLAT NÖBETİ TUTAN AİLELER, HDP İL BAŞKANLIĞININ KAPISINA DEV TÜRK BAYRAĞI ASTI

02.09.2021
26
A+
A-

730 gündür evlat nöbetinde olan Diyarbakır Anneleri, HDP İl Başkanlığı önünde evlatlarını bekliyor. Aileler, gelecek iyi habere kilitlenirken bugün HDP İl Başkanlığı’na dev Türk bayrağı asarak, çocuklarını geri istediler.

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’dan itibaren farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin umutlu bekleyişi sürüyor. Aileler adına açıklama yapan Celil Begdaş, oğlunun HDP’nin ön kapısından içeri alınıp arka kapısından dağa kaçırıldığını belirtti. Begdaş, “Benim oğlumu HDP aracılığı ile dağa kaçırıldı. Bazılar diyor ki ‘Burada bulunan aileleri devlet buraya getirmiş’ ben de onlara söylüyorum; Allah devletten razı olsun ve ne mutlu bize 31 evladımızı aldılar o zalimlerin elinden, hiç kimse de beklemiyordu bizim çocuklarımız gelecek diye ama biz demek ki mücadelemizi sonuna kadar verdik ve evlatlarımızı kazandık. Biz güçlü olduk HDP güçsüz oldu. HDP ne diyor, ‘Gelin meclise’ hangi meclise geleceğiz. Bizim evlatlarımız buradan gitti. Bütün evlatlar ve benim oğlum buradan gitti. Gelsinler karşıma çıksınlar ve desinler ki ‘yalandır’ ama çıkamazlar yüzleri kalmamıştır” dedi. Evlat nöbeti tutan annelerden Türkan Mutlu ise, “Bizim ikinci senemiz doldu, üçüncü senemize giriyoruz. Hakkımız olan hakkımızı istiyoruz. HDP kapısında kışın demeden, yazın demeden ve evlerimizde çoluk çocuklarımızı unuttuk evlatlarımızın peşine düştük. Ceylan ve Ceylan gibilerin artık ölmesini istemiyorum. Benim tek isteğim olan evladımdır ve Ceylanımı onlardan istiyorum. Almadan da asla buradan gitmeyeceğim” diye konuştu.

Aileler açıklamaların ardından sloganlar atarak nöbetlerine kaldıkları yerden devam ettiler.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.