enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
27°C
Hatay
27°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

EXPO BÖLGENİN TANITIMI VE KALKINMASINA KATKI SAĞLAYACAK

EXPO BÖLGENİN TANITIMI VE KALKINMASINA KATKI SAĞLAYACAK
25.03.2022
43
A+
A-

Hatay Kent Konseyi Yönetim ve Yürütme Kurulu Üyeleri Ahmet Benli, Yavuz Kaan Ateş ve Bülent Seküçoğlu, AKİYAD Başkanı Veysel Cıncık’ı ziyaret ederek, 1 Nisan 2022 tarihinde başlayacak olan EXPO hakkında bilgilendirmede bulundular. Kent Konseyi Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan basın bilgilendirme metninde ise, şu görüşlere yer verildi: “Dünya fuarı anlamına gelen EXPO işbirliğini ve yenilikçi atılımları destekleyen Uluslararası bir etkinliktir. 1 Nisan 2022 tarihinde başlayacak olan Expo altı ay boyunca yerli ve uluslararası misafirlere ev sahipliği yapacaktır.
EXPO alanlarının içeresinde; gastronomi köyü, açık ve kapalı fuar alanları, medeniyetler bahçesi, tıbbi ve aromatik bitki parkı, kültür ve sanat sokağı ve biyolojik gölet bulunmaktadır.
EXPO 2022 Hatay ana teması “Medeniyetler Bahçesi” dir. Bu tema Expo 2022 Hatay insanımızın kalkınma yolunda yeni ortaklıklar geliştirmesi açısından bulunmaz bir fırsattır. İlimizdeki birçok değerin uluslararası anlamda bilinirliğinin sağlanmasına büyük katkı sağlayacaktır. EXPO alanlarının organizasyonlar sonrasında bölge için bir ticaret merkezi konumuna gelmesi ve ilimize gelecek olan misafirlerin ekonomik olarak ticari anlamda katkı sağlamaları ile Expo alanları sürdürülebilir hale gelecektir. Katılımcı sayısı ilk altı ay için yirmi bin civarında öngörülmektedir. Bacasız fabrika olan turizm sektörüne ve bölge esnafına büyük katkı katacağından hiç kuşkumuz yok. Bizler de Kent Konseyi olarak uluslararası etkinliğe ve ilimize ekonomik anlamda kazanımlar katacağına inandığımız etkinliğe tüm Hatay halkının sahiplenmesini istiyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.