enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5998
EURO
34,8142
ALTIN
2.493,71
BIST
9.478,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
22°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
33°C

FETÖ’NÜN MİT MAHREM YAPILANMASI İMAMLARINDAN ÖZGÜR KAYA’DAN İTİRAF…

08.09.2021
94
A+
A-

Ahmet Uğuz’un başkanlığı yürüttüğü İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nin hazırladığı yaklaşık 3 bin sayfalık FETÖ’nün futbolda şike kumpası davasının gerekçeli kararında, örgütün sözde şike soruşturmasında ne gibi usulsüzlükler yaptığı tek tek sıralandı. Dava kapsamında dinlenen FETÖ’nün MİT mahrem yapılanması imamlarından Özgür Kaya’nın, “Aziz Yıldırım gözaltına alınacak, F.Bahçe küme düşürülecek” dediği ortaya çıktı.

Karara göre; şike soruşturması Giresunspor Kulübü Eski Baskanı Osman Çırak’ın Olgun Peker tarafından tehdit ve darp edildiği iddiaları ile başladı. Ancak bu suç iddiası Giresun ilinde gerçekleşmiş olması nedeniyle soruşturmanın Giresun’da yürütülmesi gerekirken İstanbul’da başlatıldığı belirtildi. Karara göre; davada Şike soruşturma sürecini başlatan rapora imza atan ve “iftira” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarından 91 kez, ayrıca “silahlı terör örgütüne yardım” suçundan toplam 161 yıl 8 ay hapis cezası alan eski polis memuru Lokman Yanık, zorla Giresun’daki olayın soruşturulmasını istedi. Dosyanın ısrarla İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gönderilmesini sağladı.

Sabah’tan Mustafa Sait Özkan’ın haberine göre; Lokman Yanık’ın Osman Çırak’la nasıl tanıştığı da dava sürecinde ortaya çıktı. Gerekçeli karara göre; Yanık, Osman Çırak’la 15 Temmuz darbe girişiminden sonra MİT’ten ihraç edilen ve örgüt üyeliğinden 8 yıl 9 ay hapis cezası alan M.B.A. tarafından 2010 yılındaki bir Galatasaray maçında tanıştırıldı. Şike kumpasının başlamasına neden olan rapora konu olan sözde iddialar, bu karşılaşmada Yanık’a iletildi. Yanık, Osman Çırak’la görüştüğüne ilişkin bir rapor hazırladı ve şike soruşturması başladı ancak, ilerleyen safhalarda Çırak, söz konusu bu ifadelerin rızası dışında eklendiğini söyledi.

Dava kapsamında dinlenen FETÖ’nün MİT mahrem yapılanması imamlarından Özgür Kaya Lokman Yanık’la Osman Çırak’ı tanıştıran M.B.A. isimli eski MİT personelinden o dönem sorumlu olduğunu dile getirdi. Kaya ifadesinde, örgütün MİT Mahrem İmamı ‘Talip’ kod Murat Karabulut’un 3 Temmuz’dan 2-3 ay önce Ankara Sincan’da MİT mahrem imamları toplantısında, şike davası adı altında bir operasyon yapılacağını söylediğini aktardı. Kaya ifadesinde, “Bu operasyonda Fenerbahçe Başkanı AzizYıldırım’ın gözaltına alınacağı, Fenerbahçe’nin küme düşürüleceğini, bu süreçte diğer bazı kulüpler ile alakalı olarak da bunların gerçekleştirileceğini söyledi. Operasyon yapılacağını Murat Karabulut anlattı. Bu toplantıda emniyet imamları yoktu. Asıl amaç o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’ın yıpratılmasıydı.” dedi. Karara göre; eski polis memuru Lokman Yanık’la eski Giresunspor Kulüp Başkanı Osman Çırak’ı tanıştıran eski MİT çalışanı M.B.A’nın mahrem imamı Özgür Kaya’nın ifadeleri, şike soruşturmasının başlangıcındaki FETÖ etkisini gösterir nitelikte. Örgüt tarafından Lokman Yanık’a rapor tutarak soruşturmanın başlatılması hususunda bir misyon yüklendi.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.