enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5211
EURO
34,7870
ALTIN
2.420,02
BIST
9.708,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
34°C
Hatay
34°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
30°C

GELDİĞİNİZ GİBİ GİDERSİNİZ

11.11.2021
24
A+
A-
Samandağ Tekebaşı (Cilli) Mahalle Muhtarı İsmail Özçelik, Belediye Meclis Üyesi Kemal Esmer ve mahalle sakinlerinin katılımı ile mahallenin sorunlarını ele alan bir toplantı düzenlendi.
Toplantının ardından bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Mahallerimizin sorunları ile ilgili düzenlediğimiz bu toplantıda başta mahalle muhtarımız sayın İsmail Özçelik olmak üzere mahallenin her bölgesinden vatandaşımız yer almaktadır. Baştan belirtelim ki; derdimiz her insanın hakkı olan hizmeti almaktır. Mahallemizde kaç yıldır bitmeyen bir çilemiz var. Yeni su şebekesi ile suyumuzu mahallemizden ayrı beş mahalleye alıp mahallemizin bütün yollarını kazıp bırakan bir kurumla karşı karşıyayız!
Yeni şebeke suyunun tamamlanmaması evlere dağıtılmaması hala mahallenin büyük bir bölümünün eski şebekeden su alıyor olması, alt yapı ve kanalizasyon ile ilgili gelişmelerin karayolları tarafından reddedilmesi seçimden bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi’nin mahallemize hiçbir katkısının olmamasının isyanı içerisindeyiz.
Seçim sürecinde bu halka sözler verildi ama gel gör ki hiçbir söz yerine getirilmedi. Mahallemiz çok büyük o yüzden dertleri de büyük! Buradan hepimiz sesleniyoruz. Ya en kısa zamanda su şebekesini tamamlayıp sokaklarımızı bitirirsiniz ya da anayasal hakkımız olan protestolarımıza hazırlıklı olursunuz. Biz hala eski şebeken asbestli borulardan su almaktayız. Unutmayın ki su bizde depo bizde, biz her türlü eylemi yapmaya hazırız. Tercih sizin!
Burada insanların sağlığı için parti gözetmeksizin hakkımızı istiyoruz. Derelerden sağlığımızı tehdit eden açık açık tuvalet suları akıyor. Kanalizasyonumuz olmamasına rağmen faturalarımıza katı atık bedeli yansıtılıyor.
Kaç kere belirtmemize rağmen yetkililer gelip görüp gidiyor ve bir daha da gelmiyorlar. Olan yine biz vatandaşlara oluyor. Buradan bir çağrı da karayollarına gelsin bize gelen hizmeti engellemeyin!
Tarım alanlarımızda kurulması planlanan arıtma tesisi buradaki yaşamı olumsuz etkileyecektir. Rüzgar Tribünlerine karşı olan direnişimizi hatırlatırız ve buna asla izin vermeyeceğimizin altını çizeriz! Yeni Mahalle’de Turunçlu’da yaşanan facianın burada yaşanmasına müsaade etmeyeceğiz.
Yollarımız sokaklarımız geçilemeyecek bir hal almıştır. Mahallemizin her yanı harabeye dönmüştür.
Yol ve sokaklarımızın biran önce onarılmasını, derelerimizden akan kirli sulara derhal çözüm getirilmesini ve kanalizasyon sıkıntımızın insan onuruna yakışır bir şekilde giderilmesini talep etmek en doğal hakkımızdır. Biz sizden sadaka değil hakkımız olanı istiyoruz. Tarihte göstermiştir ki; Tekebaşı halkı hakkı olan için her zaman direnmeyi bilmiş bundan sonrada üstüne düşen görevi yerine getirmeye de hazırdır. Bu sorunlar çözülmeden mahallemize oy istemeye gelen siyasi kimlik görmek istemiyoruz. Tarih tekerrürden ibarettir. Ya bu halkın hakkı olanı verirsiniz ya da sizde diğerleri gibi geldiğiniz gibi gidersiniz”
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.