enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
28°C
Hatay
28°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Gençlik Merkezi’nde engelliler öncelikli…

12.12.2019
31
A+
A-

İskenderun Gençlik Merkezi Müdürlüğü özellikle engelliler ile ilgili aktiviteleriyle engellilik farkındalığı, empati eğitimleriyle toplumun her kesimine bir araya gelmeyi sürdürüyor.

Düzenledikleri etkinlikler arasında İskenderun Millet Parkında Dodi Eğitim Kurumlarının öğrencileri ile Uğurcan Özel Eğitim Merkezi öğrencilerini bir araya getiren İskenderun Gençlik Merkezi özel eğitim alan gençlere çeşitli sanatsal aktive imkanları sundu.

Özel bir Kolejde engelli bireylerden oluşan koro ve piyano resitaline katılan Gençlik Merkezi ekibi birçok koldan hemen hemen her yerde engelli bireylere ve ailelerine destek oldu. Uzun yıllardır okullarda gerçekleştirdikleri Empati Parkurların engelliler gününe özel olarak iki farklı noktada kuran Gençlik Merkezi okul öncesi eğitim veren kurumlarda da miniklere engellilere karşı empati kavramını aşılamaya çalıştı.

İskenderun Gençlik Merkezi Müdürlüğünde görev yapmakta olan engelli personel İlker Eker, hayallerinden birini gerçekleştirmek üzere paraşütle atlayış gerçekleştirdiğini belirterek “Engelliler eve kapanmadan, her alanda faaliyet yapabileceklerini gösterebilmenin mutluluğunu yaşadım. Umuyorum ki benim gibi birçok engelli arkadaşımız sosyal, sportif ve iş alanlarındaki aktivitelerde yer alarak umut ve ışık kaynağı olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin Kurum olarak gençlere yönelik faaliyetler ve aktivitelerde özellikle de engellilerin önemli yer tuttuğunu vurgulayarak “3 Aralık Dünya Engelliler Günü de bizim için en özel günlerden biri. Çünkü engellilere değer veren ve bunun farkında olan bir gençliğin yetişmesi için çabalıyor ve onlar da böylesi izler bırakmak için çalışıyoruz. Gönüllü gençlerimizle birçok noktada farkındalık yaratmaya çalıştık ve devam ediyoruz. Empati Parkurlarımız, Down Sendromlu Gençlerimize özel eğitimlerimiz merkezimizde devam ediyor. Engelliler gününde bir hayalini gerçekleştiren engelli personelimiz İlker EKER’ in mutluluğu da hepimizi sevindirdi. Onlar için çalışmaya ve farkındalık yaratmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.