enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3948
EURO
34,6218
ALTIN
2.392,54
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
25°C
Hatay
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

GÜZELMANSUR yıkılan binaları sorguladı

12.03.2024
10
A+
A-

 

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay’da rezerv alan ilen edilen yerlerde hasarsız ve az hasarlı binalara dokunulmayacağı açıklamasına karşın söz konusu binaların yıkıldığını belirtti. Güzelmansur, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye “Bunların yıkılma gerekçesi nedir? Antakya’da az hasarlı olduğu halde kalıcı konut ihalesini alan firmanın ‘hatası’ sonucu yıkılan bina nedeniyle mağdur olan depremzedelerin hasarını kim karşılayacaktır” diye sordu. CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay’da rezerv alan ilan edilen yerlerde yapılan yıkım işlemlerini TBMM gündemine taşıdı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Güzelmansur, “Rezerv alan ilan edilen yerlerde hasarsız ve az hasarlı binalara dokunulmayacağına ilişkin açıklamalar yapılsa da, Hatay’da rezerv alanda yer alan hasarsız ve az hasarlı binalar bir bir yıkılıyor. Özellikle Defne ve Antakya’da hasarsız ve az hasarlı binalar yıkılarak, olay inşaat firmasının hatası gibi gösterilerek depremzede insanlar mağdur ediliyor. Bu mağduriyetin bir an önce sonlandırılması için gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor” dedi .

“KAÇ HASARSIZ BİNA SONRADAN ORTA VE AĞIR HASARLIYA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ?”

Sürecin şeffaf yönetilmemesinin ve belirsizliğin mülksüzleşme kaygılarını artırdığına işaret eden Güzelmansur, Bakan Özhaseki’ye şu soruları yöneltti: “Hatay’da rezerv alan ilan edilen bölgelerde hasarsız ya da az hasarlı olduğu halde yıkılan kaç bina vardır? Bunların yıkılma gerekçesi nedir Antakya’da az hasarlı olduğu halde kalıcı konut ihalesini alan firmanın ‘hatası’ sonucu yıkılan bina nedeniyle mağdur olan depremzedelerin hasarını kim karşılayacaktır? Söz konusu firma hakkında ne tür işlem yapılmıştır? Hatay’da rezerv alan ilan edilen yerlerdeki hasarsız ve az hasarlı binalara dokunulmayacağına, bu binaların yıkılmayacağına dair verilen sözler artık geçerli değil midir? Bu söz de, eşya yardımı gibi iktidar tarafından verilen ancak uygulanmayan sözlerden biri midir?” dedi .

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.