Hatay Büyükşehir Belediyesi, çeşitli hizmet alanlarında kullanılmak üzere 1000 yeni araç satın alarak filosunu güçlendirdi. Araçların tanıtımı, Antakya Fuar Alanı’nda düzenlenen bir programla gerçekleştirildi. Daha önce yeni alınan araçların yarısı kadar aracın kiralama ücreti olarak 200 milyon lira civarında para ödeniyordu. Başkan Öntürk’ün girişimleri bir kamu bankasından sıfıra yakın faiz ile kredi kullanılarak 1000 yeni araçlar alındı. Başkan Öntürk’ün görev süresi boyunca ayda 100 milyon lira ödemeyle, tüm araçlar Hatay halkının malı olacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, programda yaptığı konuşmada, kenti yeniden inşa etme çabalarını vurguladı. Vatandaşlara en iyi hizmeti sunma hedefiyle çalıştıklarını belirten Öntürk “Ne yazık ki, bu emaneti aldığımızda Hatay bambaşka bir haldeydi. 6 Şubat depremlerinin acı izleri hala yüreğimizde tazeyken, şehrimizin altyapısı çökmüş, yollarımız harabeye dönmüştü. Belediyemizin mali durumu da içler acısıydı. Bizler israfı önledik ve her kuruşun hesabını yaparak şeffaf bir yönetim anlayışıyla kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanmaya özen gösterdik” şeklinde konuştu.
Öntürk, Hatay’ın mali durumunu iyileştirmek için 5 milyar lira kadar borç ödediklerini belirtirken, yeni hizmetler kazandırmak için de yoğun bir şekilde çalıştıklarının altını çizdi. Bu çabaların en somut örneği olarak yeni araçları sunmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Araç tanıtım Programına, AK Parti Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Kemal Karahan, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ile Yeni Yol Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, ilçe belediye başkanları ve belediye işçileri katıldı.