enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3357
EURO
34,7413
ALTIN
2.431,60
BIST
9.999,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
27°C
Hatay
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Hatay’da 4.8 büyüklüğünde deprem!

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde bugün saat 21.13’te deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin derinliğini 11,67 kilometre, büyüklüğünü de 4.8 olarak açıkladı. Öte yandan Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.6, derinliğini 8,8 kilometre olarak bildirdi.

Depremin yaşattığı korku nedeniyle Gaziantep’in İslahiye ilçesinde vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Panikleyen vatandaşlar evlerinin sallandığını belirterek kendilerini dışarıya attıklarını söyledi.

BAKAN KOCA VE SAVAŞ’TAN DEPREM AÇIKLAMASI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, sosyal medya hesabından, depreme ilişkin açıklamada bulundu.

Savaş, “Hatay merkez ve ilçelerimiz ile Gaziantep, Adana, Şanlıurfa, Kahramanmaraş gibi çevre illerde hissedilen deprem meydana geldi. Depremin can ve mal kaybına neden olmamasını diler, hisseden herkese geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Ekiplerimiz görevi başındadır” ifadelerine yer verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, “21.13’de Hatay Kırıkhan ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Şu ana kadar kurumlarımıza herhangi olumsuz bir çağrı gelmemiştir. Geçmiş olsun Hatay” ifadelerine yer verdi.

Kaymakam Mahmuthan Arslan, gazetecilere, ilçede can kaybı ve yaralanma vakası olmadığını söyledi.

Tüm Kırıkhanlılara geçmiş olsun dileklerini ileten Arslan, şöyle konuştu:

Şu ana kadar sadece panik nedeniyle ayağını kapıya çarpan bir genç var. Onun dışında annesinin telaşı nedeniyle kucaktan düşen bir de bebek var. O da hastanede durumu gayet iyi. Bunların dışında intikal eden herhangi bir yaralı söz konusu değil. Onun dışında vatandaşlardan şunu rica ediyorum; işiniz yoksa caddelerde ve sokaklarda trafiğe sebep olmayın. Polis, ambulans, jandarma araçları, ihbarları değerlendirmek için olay yerlerine gitmeye çalışıyorlar. Lütfen gereksiz yere trafik sıkışıklığına sebebiyet vermeyelim.

Hasar ihbarlarını da değerlendirdiklerini kaydeden Arslan, “Şu ana kadar iki eve baktık. Onlarda da ciddi anlamda bir hasar kaydı söz konusu değil. Sosyal medyada dolaşan görüntüler var. Onlar da bizim ilçemizde değil. Eski görüntüler. Lütfen bunlara da alet olmayalım. Şu ana kadar bize gelen ciddi bir hasar söz konusu değildir. Sıva çatlağı var onları da kontrol ediyoruz.” dedi.

“KRİZ MASASINDA ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Kaymakam Mahmuthan Arslan ile oluşturulan kriz masasında çalışma yaptıklarını söyledi.

Belediyeye gelen ihbarları değerlendirmeye başladıklarını belirten Yavuz,”Şu ana kadar bize bildirilen ufak tefek hasarların dışında herhangi olumsuz bir durum yok ama deprem şiddetliydi. İnşallah korktuğumuz şeyler olmaz. Kaymakamımızla beraber kriz masasında çalışmalara başladık” dedi.

Yavuz, yurttaşlardan olumsuz durumları belediyenin “344 10 59” numaralı ihbar hattına bildirmelerini istedi.

Öte yandan, deprem Adana, Osmaniye, Gaziantep ve Kilis’te de hissedildi.

5 EV MÜHÜRLENDİ

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde 4,8 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan incelemelerde 6 evde hasar meydana geldiği tespit edildi.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 6 evde ciddi hasar tespiti yaptıklarını ve bunlardan 5’ini mühürlediklerini açıkladı. Mühürlenen evlerde yaşayanların, başka yerlere yerleştirildiği bildirildi.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.