enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3576
EURO
34,7880
ALTIN
2.394,97
BIST
10.247,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Hatay’a 9 Yeni Atıksu Arıtma Tesisi Kazandırdık

04.09.2019
24
A+
A-

HRT Akdeniz TV’de yayınlanan Yeni Bir Gün adlı programın canlı yayın konuğu olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Savaş, kent genelinde yapılan altyapı ile arıtma tesisi yatırımlarına da değindi.

Hatay’ın kırsal kesimin yüzde 50.5’unun kırsal, yüzde 49.5’u da kentsel bölgelerden ibaret olduğuna dikkat çeken Başkan Savaş, kırsal bölgelerde yol, kanalizasyon, içme suyu ve arıtma tesisi gibi bir çok eksikliğin olduğunu ifade ederek, Amik Ovası’nda bir tane arıtma tesisi olmadığını ve Kırıkhan, Hassa, Reyhanlı, Kumlu ve Antakya’ya yakın beldelerin atık suları daha önceden ovaya aktığını ifade etti.

Hatay’a 5 yıl içerisinde 9 yeni atıksu arıtma tesisi kazandırdıklarına dikkat çeken Başkan Savaş, bu tesisleri Kırıkhan, Reyhanlı, Hassa, Erzin, Dörtyol, İskenderun, Samandağ ve Antakya Serinyol ile Küçükdalyan’a kazandırdıklarını belirterek, Amik Ovası’na önceden akan atık sular artık arıtılmış temiz bir şekilde verildiğini aktardı.

Arsuz ilçesi Karaağaç’ta 60 yıldır bekleyen altyapı ihtiyacını karşılamak için kanalizasyon çalışması yaptıklarını ifade eden Başkan Savaş, Arsuz’da kanalizasyon yapımının tamamlandığı noktalarda da asfalt çalışması gerçekleştirdiklerini söyledi.

Defne ilçesine bağlı Turunçlu Mahallesi’nde 3 metrelik bir set yapıp su tutmak istediklerini ifade eden Başkan Savaş, “Narlıca-Maşuklu mevkiinde yapılan tesisin mükemmelliğini görünce Defne’ye de benzerini yapmaya karar verdik. Hem de hiç koku olmaz. Bu sistemde hem biyolojik arıtma hem de fiziksel arıtma var. Çıkan su yüzde 99.99 oranda arıtılmış oluyor. Bu arıtılan su sulamada da kullanılıyor” dedi.

Bu çalışmanın daha çok Sümerler, Akdeniz, Turunçlu, Aşağıokçular ve birazda Armutlu mahallelerini ilgilendirdiğini ifade eden Başkan Savaş, eski sistemden vazgeçip membranlıya dönmek istediklerini ve proje yaptırdıklarını belirtti.

Projenin bitmek üzere olduğunu ve İller Bankası tarafından incelediğini aktaran Başkan Savaş, “biz Turunçlu’ya kadar su tutmak istiyoruz ve 3 metrelik bir set yapmak istiyoruz. Bununla birlikte koku yapmayan bir sistem istiyoruz. Önemli olan efektif olması” dedi.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.