enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
36,4935
EURO
37,8900
ALTIN
3.346,41
BIST
9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
17°C
Hatay
17°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
18°C

Hatay’da engellilere yönelik ahşap yontma etkinliği

01.03.2025
6

6 Şubat depreminin yaralarını sarmak amacıyla Hatay Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezi’nde, engelli bireyler için özel bir ahşap yontma etkinliği düzenlendi. Sanatın iyileştirici gücünü ön plana çıkaran bu workshop, engellilerin hem fiziksel hem de psikososyal gelişimini desteklemeyi hedefliyor. 6 Şubat depreminin etkilerini en derinden hisseden engelliler, Hatay’da düzenlenen özel bir etkinlikte sanatla buluştu. Hatay Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezi tarafından organize edilen “Ahşaba Dokunmak” adlı workshop, engelli çocuklar, anneler ve kadınlar için rehabilite edici bir deneyim sundu. Sanatın iyileştirici yönünü merkeze alan etkinlik, Antiokhia Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin desteğiyle ve heykeltıraş Ayhan Tomak’ın eğitmenliğinde gerçekleşti. Engelli bireylerin el becerilerini geliştirmelerine olanak tanıyan bu etkinlik, aynı zamanda psikososyal rehabilitasyon sürecine katkıda bulunmayı amaçladı.

Etkinlik sonrasında açıklamalarda bulunan Fiziksel Engelliler Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Tatar, depremden etkilenen engelliler için sanatın iyileştirici bir rol oynadığını vurguladı. Tatar, “Özellikle engelli çocuklar ve kadınlar için yaşanan travmanın fiziksel ve duygusal etkilerinden kurtulmayı desteklemek amacıyla bu etkinliği düzenledik” dedi. Tatar, sözlerine şöyle devam etti: “Yüksek teknolojili protez ve ortez merkezi ile sanal rehabilitasyon uygulamalarımızın yanı sıra, ahşap yontma gibi yaratıcı etkinliklerle engelli bireylerin günlük yaşama entegrasyonlarını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Bu süreçte bizlere destek olan heykeltıraş Ayhan Tomak’a ve tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyorum.” Sanatın, fiziksel engelleri aşmada ve psikolojik iyileşmeyi hızlandırmada önemli bir araç olduğu biliniyor. Özellikle deprem gibi travmatik olayların ardından sanata yönelen bireylerin, yaşadıkları zor süreçleri daha kolay atlatabildiği uzmanlar tarafından sıkça dile getiriliyor. Bu etkinlikle birlikte Hatay Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezi, sadece fiziksel destek sunmakla kalmayıp, sanat ve teknolojiyle bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik projeler geliştirmeye devam ediyor.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.