enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
28°C
Hatay
28°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

HATAY’DA MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ

11.11.2021
23
A+
A-
 Hatay’da 11 Kasım “Milli Ağaçlandırma Günü” dolayısıyla fidanlar toprakla buluşturuldu.
Antakya ilçesine bağlı Alahan Mahallesi’nde gerçekleştirilen fidan dikme programına Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdür Yardımcısı İlkay Günay ile protokol üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Orman varlıklarının milli servet olduğunu ifade eden Hatay Valisi Rahmi Doğan, ormanların can damarlarımız olduğunu ifade etti. Vali Doğan, “Bugün burada binlerce fidanı tüm Türkiye’de toprakla buluşturacağız. Orman varlıklarımızı sürekli arttırmaya çalışıyoruz. Dünyada son 10 yılda orman varlığını en fazla arttıran ülke Türkiye. Son birkaç yıldır bir takım talihsizliklerle orman yangınlarıyla mücadele etmek durumunda kaldık. Orman yangınlarında en etkili mücadele hızlı ve ani müdahale. Eğer orman yangınına hızlı ve ani müdahale yapamıyorsanız orman yangınları alıp başını gidiyor. Orman teşkilatımız bu sene çok güzel bir sınav verdi. Özellikle İskenderun ilçemize konuşlandırmış olduğumuz 3 tane hava aracıyla çıkan yangınlarına çok hızlı bir şekilde müdahale ettik ve çıkan yangınlar büyümeden söndürüldü” dedi. Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluşturularak ilk can suları verildi.
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.