enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3788
EURO
34,7745
ALTIN
2.431,54
BIST
9.945,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
27°C
Hatay
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Hatay’da Trafik Denetimleri Titizlikle Sürecek

Hatay Trafik Denetleme Şube Müdürü Oğuz Birkoç, Trafik Haftası kapsamında düzenlenen programda, kentteki trafik önlemlerinden bahsetti.

Birkoç, Antakya’daki bir alışveriş merkezindeki etkinlikte, 2018 yılında ülke genelindeki trafik kazalarında bin 487 yayanın hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı kazaların yaklaşık yüzde 17’si yayaya çarpma şeklinde iken, toplam ölümlerin ise yüzde 22,3’ünü yayaların oluşturduğunu vurgulayan Birkoç, şöyle devam etti:

“Bakanlığımız tarafından 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” olarak ilan edildi. Tüm yol kullanıcılarının, sürücü ve yayaların doğru bilgilendirilmesi kamuoyunda “yaya önceliği” algısının güçlendirilerek yaya kazalarının azaltılması ve yaya güvenliğinin sağlanması amacıyla, sürücü ve yayaların uyması gereken kurallar ile yasal düzenlemenin nereleri kapsadığı hususları broşür haline getirilerek sürücülere ve yayalara dağıtılıyor. Okul geçitlerindeki yatay ve dikey işaretlemeler kontrol edildi. Bunlardan standartlara uygun olmayanların yenilenmesi ve eksik olanların tamamlatılması için çalışma başlatıldı. Yaya ve okul geçitlerinde aylık hazırlamış olduğumuz çalışma programlarında her ekip için görevlendirme yapılarak “sürekli, etkin ve yoğun” şekilde denetimler gerçekleştirilmektedir.”

Birkoç, dikkat ve algıyı azaltarak yayaların geç fark edilmesine veya fark edilmemesine neden olan cep telefonu ve hızlı araç kullanımı konularında denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti.

Ülke genelinde 01 Mayıs – 01 Ekim 2019 tarihleri arasında trafik kazalarının önlenerek trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla bir takım çalışmalar yapılacağını kaydeden Birkoç, “Vatandaşlarımızın, düzenli ve güvenli bir trafik ortamı içerisinde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla, gerekli tedbirlerin titizlikle ele alınıp uygulanmasına yönelik gereken hassasiyet gösterilecektir.” dedi.

Kazaların en aza indirilmesi hususunda jandarma trafik birimleriyle müşterek çalışmalar yaptıklarını da aktaran Birkoç, tüm sürücü ve yayaları trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.