enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
35,6798
EURO
37,4767
ALTIN
3.181,09
BIST
10.104,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Çok Bulutlu
16°C
Hatay
16°C
Çok Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
16°C
Pazartesi Açık
16°C
Salı Açık
17°C
Çarşamba Açık
18°C

Hatay’ın Çözülmeyen Sorunları Canlı Yayında Gündeme Geldi

24.01.2025
9

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Halk TV’de katıldığı canlı yayında Hatay’ın deprem sonrası artan ve çözüm bekleyen sorunlarını gündeme taşıdı. CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu sabah programına katılarak Hatay’ın yıllardır çözülemeyen ve deprem sonrası daha da derinleşen sorunlarını ele aldı. Güzelmansur, şehrin sorunlarını temsil eden 9 metrelik bir ruloyu yere yuvarlayarak dikkat çekici bir protestoya imza attı. Yayında konuşan Güzelmansur, Hatay’daki depremzedelerin yüzde 80’inin hâlâ konteynerlerde yaşamak zorunda kaldığını belirterek, şehrin ihmal edildiğini şu sözlerle vurguladı:
“Hatay, sadece deprem sonrası değil, öncesinde de ihmal edilen bir ilimizdir. Bu durum artık dayanılmaz bir hâl almış durumda.” Güzelmansur, 2011 yılında temeli atılan ve 2015 yılında hizmete açılacağı açıklanan Reyhanlı Barajı’nın hâlâ faaliyete geçmediğini hatırlattı. Barajın eksikliği nedeniyle Amik Ovası’ndaki çiftçilerin yüksek maliyetlerle karşı karşıya kaldığını belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Amik Ovası çiftçisi tarlasını sulamak için yeraltı suyuna mahkûm edilmiş durumda. Bu yöntem çok pahalı ve sürdürülemez. Adana’da bir çiftçi 100 dönümlük araziyi 25 bin liraya sularken, aynı alanı sulamak Hatay’da 250 bin lirayı buluyor. Bu şartlar altında pamuk ve buğday ekmek imkânsız hâle geldi.” Güzelmansur, Hatay’ın çözüm bekleyen diğer sorunlarını da sıraladı. Eğitimden altyapıya kadar birçok alanda eksikliklerin sürdüğünü belirten Güzelmansur, vatandaşların artık dayanma gücünün kalmadığını ifade etti. Program boyunca sık sık yetkililere çağrıda bulunan Güzelmansur, Hatay’ın hak ettiği yatırımları alabilmesi için acil önlemler alınması gerektiğini belirtti. Şehrin daha fazla ihmal edilmemesi gerektiğini ifade ederek, çözüm yollarının bir an önce hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.