enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,6237
EURO
34,7525
ALTIN
2.502,71
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
32°C

HAYATINIZA VE ÇEVRENİZE DEĞER KATIN

24.12.2021
82
A+
A-

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Başkent Üniversitesi İskenderun Özel Başkent Okulları ‘Kariyer Günleri’ etkinliğine katıldı. Çocukluğundan başlayıp, hayatının her aşamasını Başkent Üniversitesi İskenderun Özel Başkent Okulları öğrencilerine anlatan Kaymakam Yönden, keyif ve dikkatle dinlendi.

Orta gelirli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiğini anlatan Kaymakam Yönden, “Yemeğimize bir kapta hep beraber kaşık sallardık. Aile bireyleri arasında sevgi ve saygı her daim ön plandaydı. Babam, bize öncelikle kendimize güvenmemiz gerektiğini öğretti. Zor koşullar altında tamamladığım ilk, orta ve lise öğrenimim sonrasında, İstanbul’da Siyasal Bilgiler ve Kamu Yönetimi okudum” dedi.

Hayalindeki mesleğin Pilotluk olduğunu kaydeden İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, hayata pozitif bakmanın önemine değinerek, “Hiçbir zorluk sizi yıldırmasın. Kararlı olun. Hangi işi yaparsanız yapın, umutsuzluğa kapıldığınız anlar mutlaka olacaktır. Mücadeleden vaz geçmeyin. Kendinize vakit ayırın, çevrenizde değer verdiğiniz herkese sevginizi gösterin. Hayatınıza ve çevrenize değer katmaya odaklanın. Sizler, anne ve babalarınızın en değerli varlıklarısınız. Bunu ancak, siz de çocuk sahibi olduğunuzda anlarsınız” dedi.

Kaymakamlık görevinin zorluk ve güzelliklerine de değinen Kaymakam Yönden, “Kaymakam olmak için zor bir süreçten geçmeniz gerekiyor. Yurt dışı eğitimlerin yanı sıra, farklı konularda eğitim görmeniz gereken tam üç yıl var. Bir kenti yönetmek hiç kolay değil. Verdiğiniz kararlar, direk insanlara dokunur. Görev yaptığınız bölgede muhtaç insanlara yardım etmek çok güzel bir duygu. Benim Kaymakam olarak yaşadığım en büyük sıkıntı, kendime ve aileme vakit ayıramamam. 24 saat görev başındayım. Herhangi bir olayda, koordinasyon ve sorumluluk benim omuzlarımda. Hiç heyecanlanmam. Heyecan, doğru karar vermenizi etkileyen bir faktördür” şeklinde konuştu.

Öğrenci ve Öğretmenler tarafından dikkat ve keyifle dinlenen Kaymakam Yönden, daha sonra soruları yanıtladı.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.