enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5223
EURO
34,8741
ALTIN
2.443,30
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
29°C
Hatay
29°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Hayırsever iş adamı Recep Atakaş “Türkiye’de Denizciliği geliştirmeliyiz”

14.11.2019
122
A+
A-

İskendrun’lu hayırsever işadamı Recep Atakaş Türkiye’de denizciliğin geliştirilmesi için 2008 yılında yaptırdığı Sefa Atakaş mesleki teknik ve Anadolu lisesinin yeniden onarımı ve atölye yapımı için Hatay valiliği ile protokol imzaladı.
Hatay Valiliği İskenderun Çalışma Ofisinde düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Hatay Valisi Rahmi Doğan “yapılacak yatırım yaklaşık 3-4 milyon Tl tutarında olacaktır. Okulda çocuklarımız için yeni bir atölye yapılacak ve okulun genel manada onarımı yapılacaktır. Bu tür yatırımlar ile hem gelecek nesillerimize örnek oluyorlar hemde kamu adına yapmamız gereken yatırımları yaparak bir nebze olsun katkıda bulunuyorlar Hatay halkı adına şükranlarımı sunuyor teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.
Ülkemizde Denizciliği geliştirmeliyiz
Hayırsever iş adamı Recep Atakaş yaptığı konuşmada Türkiye’nin komşu ülkesi Yunanistan’ı örnek göstererek ülke olarak Denizcilik sektöründe Yunanistan’ın dahi gerisinde olduğumuza vurgu yaptı ve Denizcilik sektörünün desteklenmesi gerektiğini belirtti. Atakaş” karar vermemizdeki en büyük etken şu oldu. Yunanistan Dünya denizcilik sektöründeki payı % 10 iken Türkiye’nin bu payı %1 Yunanistan bizden on kat fazla alıyor bunun tam tersi olması lazım bu durum bizim Denizcilik lisesi yapmamızda büyük etken oldu. Buradan hareket ile 2008 yılında eğitime kazandırdığımız rahmetli kardeşim Sefa Atakaş adına yaptırdığımız okulun onarımı ile birlikte geliştirilmesi ve bir atölye yapılması için karar aldık. Ülkemize görevini tam anlamı ile yapan ve yaptığı işi sahiplenen insanların sayısı çoğaldıkça bu ülke o zaman gelişmiş olacaktır buda bu okullarda değerli eğitimcilerimizin yetiştireceği nesillerle olacaktır. Okulu komple yenileyeceğiz İskenderun’a Hatay’a hayırlı olsun” dedi.

Protokol imza törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan, İskenderun kaymakamı İskender Yönden, İskenderun belediye başkanı Fatih Tosyalı, Hatay il milli eğitim müdürü Kemal Karahan hayırsever işadamı Recep Atakaş, Atakaş şirketler gurubu başkan vekili Mustafa Atakaş , Atakaş şirketler gurubu genel müdürü İhsan Ar ve Sefa Atakaş mesleki teknik ve Anadolu lisesi yöneticileri katıldı.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.