enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
28°C
Hatay
28°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

İGC MUHTARLARI DAVET ETTİ

01.02.2020
39
A+
A-

İGC, mahalle muhtarlarını ağırladı. Muhtarlar, en çok sorunu HATSU’da yaşadıklarını aktardı ve ekledi;

45 MAHALLEMİZDE ‘HATSU’ PROBLEMİ VAR!

İskenderun’un 15 mahalle muhtarı İskenderun Gazeteciler Cemiyeti(İGC)’nin kahvaltısında buluştu. İskenderun Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Kekeç ve muhtarlar, mahallelerinin önemli sorunlarını da anlattılar.
İGC Başkanı Veysel Cıncık, her türlü sorunun birlik, beraberlik ve dayanışma içinde çözülebileceğini belirtti. Veysel Cıncık konuşmasında şunları söyledi: “Biz basın mensubu olarak sizin sıkıntılarınızı yansıtmak zorundayız. Merkezi Ankara’da olan yeni kurduğumuz Uluslararası Küresel Gazeteciler Konseyi de muhtarlarımızın sorunlarına önem veriyor. Önemli olan birliğimiz, el ele vermemiz. Sizin sorununuz bizim sorunumuzdur. Muhtarlarımızla toplantılarımız önümüzdeki haftalarda da sürecek” dedi.

‘HATSU ÇÖZÜM ÜRETEMİYOR’
Daha sonra muhtarlar sırayla mahallelerinin sıkıntılarını anlattılar. İlk söz alan İskenderun Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Kekeç, tüm muhtarlar adına İGC’ye önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptığı için teşekkür etti. Başkan Kekeç, Büyükşehir Belediyesi’nin bazı sorunları çözemediğini, örneğin cadde genişliği kendilerini ilgilendirmediği gerekçesi ile bazı yerlerde yağmursuyu ızgaralarına karışmadığını belirtti.
Sakarya Mahallesi Muhtarı Mustafa Tuzluoğlu, HATSU’nun çalışmalarından şikayetçi olurken Modernevler Mahallesi Muhtarı Mustafa Gözükücük mahallesinde kaldırım sıkıntısı olduğunu, spor tesisi ve taziye evine ihtiyaçları olduğunu söyledi.

‘SOSYAL DONATILARA İHTİYACIMIZ VAR’
Gültepe Mahallesi Muhtarı İrfan Bozdağ da 27 bin nüfuslu mahallede sağlık ocağının olmadığını, altyapının yarısının tamamlanmadığını söyledi. Numune Mahallesi Muhtarı Ethem Ayseki de mahallede bulunan belediye garajının kaldırılması gerektiğini ifade ederek, “Camiye, taziye evine ve spor alanına ihtiyacımız var” dedi.

‘ALTYAPI EKSİK’
Eskiden köy olan Cırtıman Mahalle Muhtarı Şevket Ergüven de konuşmasında altyapının yarım kaldığını, mahalledeki köprünün genişletilmesi gerektiğini, doğalgaz tesisatının olmadığını, içme suyunun yetersiz olduğunu ve park ihtiyaçlarını dile getirdi.
Esentepe Muhtarı Doğan Keleş de bazı caddelerde çift taraflı park yapılmasının yanlış olduğunu, mahallesinde yol, kaldırım ve altyapı sıkıntılarının olduğunu ifade etti.
Keleş ayrıca 6-7 mahalleden geçen Feyezan Kanalı’nın yine iyi durumda olmadığını belirtti ve İskenderun Emniyet Müdürü’nün başarılı çalışmalarına teşekkür etti.

‘DUMLUPINAR’DA ELEKTRİKLER KESİLİYOR’
Elektriklerin sık sık kesildiğini, her yağmurda mahallede suların biriktiğini belirten Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Alaattin Karadal muhtarlık binası ve taziye evine de ihtiyaçları olduğunu söyledi.
Muradiye Mahallesi Muhtarı Ömer Faruk Bilgili de mevcut imar planının inşaat yapımı için sıkıntı yarattığını belirtti. Hurdacıların büyü bölümünün kendi mahallesinde olduğunu, meydana gelen pislik ve atıklarınn sıkıntı yarattığını belirten Bilgili, diğer mahallelerle ortak sıkıntıları olduğunu ifade etti.
Yıldırımtepe Mahallesi Muhtarı Veli Demircan 5 bin nüfuslu mahallesinde okul ve sağlık ocağı olmadığını belirtti. Demircan’’bölgemizde bulunan devletin 25 dönüm arazisi üzerine sağlık ocağı yapılabilir” dedi.

‘TAŞ OCAKLARI DAĞI ERİTTİ’
Mahallede bulunan ve çok kullanılan bir yolun 4 kilometrelik bölümünün asfalt yapılmamasının kirlilik ve araçlara zorluk yarattığını belirten Suçıkağı Mahallesi Muhtarı Yaşar Çelen, “Taşocakları yüzünden dağ gittikçe eriyor. Burada bulunan köprümüz kötü durumda ve elden geçirilmeli. Dere yatağı ıslah edilmeli ve bir sulama göleti oluşturulmalı” diye konuştu.
Düğünyurdu Köyü Muhtarı Seyfettin Çöloğlu da konuşmasında, köy adının Cebike olarak değiştirilmesini istediklerini vurgulayarak, “Çöplük, TOKİ evleri, mezarlık mahallemizde. Birçok sorunu var. Spor alanımız yok, taziye evimiz ve muhtarlık binamız da yok” dedi.
İsmet İnönü Mahallesi Muhtarı Engin Aktuğ da en önemli eksikliklerinin muhtarlık binası olduğunu belirtti.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.