enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3690
EURO
34,9519
ALTIN
2.325,69
BIST
9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
28°C
Hatay
28°C
Açık
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Az Bulutlu
26°C

“İNTERAKTİF AİLE SAATİ”PROJESİ

28.05.2021
30
A+
A-

Pandemi sürecinde çocuklarımızın evde çok fazla sıkıldığı, her zamankinden daha çok ilgiye ve oyun oynamaya ihtiyaç duyduğu hepimizin bildiği bir gerçek. Bu amaçla Nisan ayında Burcu Genco Büyükburç önderliğinde “İnteraktif Aile Saati” adlı bir proje başladı. Projeyi “iyi_ki_varsin_cocuk” adlı Instagram hesabı ile sosyal medya üzerinden yürüttü ve bu sayede Eskişehir’den Malatya’ya, Samsun’dan Hatay’a kadar sadece İstanbul değil, Türkiye’nin pek çok şehrinden aileye ulaştılar. Amacı ailelerin evde çocukları ile etkileşimli zaman geçirerek geri dönüşüm malzemeleri ile kendi oyunlarını hazırlayıp oynamalarını sağlamak, bunu yaparken de çocukları televizyon, tablet, telefon gibi ekranlardan uzak tutmayı başarabilmek proje 1 ay boyunca sürdü ve bu arada 200’ü aşkın aileye ulaşıldı. Çalışmanın sonunda ailelerden herhangi bir ücret talep etmeksizin, hazırladıkları oyunları fotoğraflayıp başvuru formuna yüklemeleri talep edildi. Proje bitiminde ise ailelerden gelen tüm görseller ile bir sanal sergi oluşturdu. 3-10 yaş arasında çocuğun işlerinden oluşan 200’ü aşkın başvurunun gerçekleştiği ve 86 oyun fotoğrafının ve resmin yer aldığı serginin açılışı 28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günü’nde web sitesinde gerçekleştirildi. Bu sanal sergi katılım sağlayan tüm ailelerin sergisi. Serginin devamında aynı zamanda İyi Ki Varsın Çocuk projesi için gelen, çocukların oyun süreçlerinin yer aldığı ve ailelerin paylaştığı videolar da sergilenmeye başlanacak. İyi Ki Varsın Çocuk platformunun en önemli amacı geleceğimiz olan çocukların hayatı tanımasına en önemli destek olan oyun oynaşına imkân sağlayacak alanlar yaratmak, onun yaratıcılığını desteklemek. Küresel bir salgın olan korona virüs ile mücadele ettiğimiz bu günlerde evde olmak bazen sıkıcı olabiliyor; iste tam da bu süreçte evi dışarıdan daha eğlenceli hale getirmek çocuklarımız için çok önemli. Elimizin altında bir sürü eğlenceli ev yapımı oyun yapma fırsatı var! Sadece birazcık hayal gücüne, bir miktar da basit malzemelere ihtiyacımız var. Şimdi ailelerin çocuklarıyla evde oyun oynamasına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Çocuklar evde hareketsiz kalıyor, stresle mücadele ediyor, ekran başında normalden daha fazla zaman geçiriyor. İyi Ki Varsın Çocuk platformunun kurucusu Burcu Genco Büyükburç, bunun için yapmamız gerekenlerin çok basit olduğunu ifade ediyor ve şöyle açıklıyor:

“Anne ve babalar, televizyonu kapatın, telefonu bırakın, “İYİ Kİ VARSIN” dediğimiz çocuklarımız için oyunlar hazırlayarak evde ailecek etkileşimli zaman geçirin! Bu basit, maliyetsiz ve eğlenceli oyun önerilerine bir sürü sosyal platform sayfalarından ya da internet tarayıcınıza yazarak da ulaşabilirsiniz. Yeter ki isteyin ve zaman ayırın Unutmayın ki mutlu aile, mutlu çocuk, mutlu gezegendir.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.