enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,0386
EURO
37,8608
ALTIN
2.800,80
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
30°C
Hatay
30°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
30°C
Cuma Hafif Yağmurlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
30°C

İskenderun’da 14 Rezerv alanında çalışmalar sürüyor

15.06.2024
38
A+
A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilçe genelinde ilan edilen 14 rezerve alanından birinin İskenderun ‘da bulunduğunu belirten Kaymakam Murat Sefa Demiryürek İlk etap çalışmalarının ise İsmet İnönü Mahallesi’nde bulunan ve Körfez Blokları olarak bilinen bölgede başladığını, bu etabın Müteahhit tarafından 31 Aralık’a kadar tamamlanacağını ve konutların teslim edileceğini vurguladı.

Ayrıca, Mustafa Kemal Mahallesi, İsmet İnönü Mahallesi, Denizciler Mahallesi ve Numune Mahallesi’nde de inşaatların devam ettiğini belirten Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, “14 Rezerv alanı üzerinde daha önce 4.154 konut mevcuttu. Aynı alan üzerinde 4.714 konut üretilecek. Ayrıca 221 adet iş yerinin yerine de 276 adet yapılacak.  Örnek çalışmalardan birinin önündeyiz. Burada birinci etap 276 konut ve 9 iş yeri yapılacak 3 Mayıs’ta Müteahhit firmaya alanın teslim edildi, inşaat süresi 31 Aralık’ta sona erecek ve o tarihte konutların ve iş yerlerinin TOKİ tarafından Müteahhit firmadan teslim alınacak. İskenderun ‘daki bu inşaat çalışmalarıyla birlikte, deprem sonrası etkilenen bölgelerin yeniden yapılandırılması ve vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanması için önemli adımlar atılmış olacak” diye konuştu.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.