enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,0440
EURO
37,8806
ALTIN
2.799,42
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
30°C
Hatay
30°C
Az Bulutlu
Perşembe Yağmurlu
30°C
Cuma Yağmurlu
30°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C

İskenderun’da 20 yıl önce batan gemi görüntülendi

08.08.2024
11
A+
A-

İskenderun Körfezi açıklarında 2004 yılında batmış olan M/V Ulla Gemisi, su altı belgesel yapımcısı Tahsin Ceylan ve Sahil Güvenlik Komutanlığı DEGAK timleri tarafından görüntülendi. Ceylan ve ekibi, batığın bulunduğu noktaya ulaşarak yaklaşık 40 metre derinlikte dalış yaptı. Dalış sırasında Ceylan ve ekibi, M/V Ulla Gemisi batığının ve etrafında oluşan zengin ekosistemin detaylarını kaydetti. Geminin batışından bu yana 20 yıl geçtiği belirtilirken, batığın etrafında çok sayıda deniz canlısının yaşadığı gözlemlendi. Bu canlılar arasında nesli tehlikede olan türler de yer aldı.

Tahsin Ceylan, yaptığı açıklamada, batığın bulunduğu yerde çok sayıda balık türü gözlemlediklerini belirtti. Ceylan, “Gemi, doğal bir resif haline gelmiş. Üzerinde orfoz, lagos, süngerler, deniz kestaneleri ve akyalar gibi birçok deniz canlısı var. Bu kadar zengin bir batık görüntüsü beni çok etkiledi ve çok güzel görüntüler kaydettik” dedi. Ceylan, geminin bulunduğu alanın koruma altında olduğunu ve bu yüzden düzenli olarak dalış yapılamadığını ifade etti. Ayrıca, dalış sırasında nesli tehdit altında olan canlılarla karşılaştıklarını ve bunları da kayıt altına aldıklarını sözlerine ekledi. Ceylan ve ekibi, bu dalışın kendilerini oldukça heyecanlandırdığını ve memnun ayrıldıklarını belirtti. Geminin bulunduğu alanın, zengin deniz yaşamı ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken bir dalış destinasyonu haline geldiği vurgulandı.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.