enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,6095
EURO
34,7751
ALTIN
2.505,88
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
32°C

İSTE, REKLAM DEĞİL, PROJE VE İSTİKRAR ODAKLI ÇALIŞIYOR

İSTE, REKLAM DEĞİL, PROJE VE İSTİKRAR ODAKLI ÇALIŞIYOR
18.03.2022
51
A+
A-

İskenderun Teknik Üniversitesi, kurulduğu günden bu yana en faal günlerini yaşıyor. Tüm kaynaklar, alt yapı ve özellikle son bir yılda teknik bir üniversitenin olmazsa olmazı olan, laboratuvarların hayata geçirilmesine aktarıldı.  Elbette, Rektör Prof. Dr. Tolga Depci önderliğindeki ekibin, şehrimizin simgesi olmaya aday Üniversitemizi, doğru yatırım ve etkin çalışmalar ile ulaştırdığı seviye olumlu geri dönüşümlerini de göstermeye başladı. İSTE’nin, TÜBİTAK TEYDEB – 1505 Üniversite Sanayi İşbirliği Destek programı kapsamındaki bir projesi desteklenmeye hak kazandı. Böyle bir başarı teknik bir üniversiteye yaraşır ve yakışır şekilde üniversite sanayi iş birliğini ön plana çıkartıyor.

TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB), ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek ve bu yolla Türk sanayisinin araştırma-teknoloji geliştirme yeteneğinin, yenilikçilik kültürünün ve rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla projeleri kabul ediyor. 1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı üniversite, kamu araştırma merkez ve enstitüleri ile eğitim ve araştırma hastanelerindeki bilgi birikiminin, özel sektör kuruluşlarının ihtiyaçları doğrultusunda ürüne ya da sürece dönüştürülerek sanayiye aktarılması yoluyla ticarileştirilmesine katkı sağlamak amacıyla yapılmakta.

TÜBİTAK TEYDEB – 1505 Üniversite Sanayi İşbirliği Projesi ile çevreci, yenilikçi ve yeşil enerji kapsamında Kompozit Panel üretilecek. İskenderun Teknik Üniversitesi ve Zahit Alüminyum Sanayi ve Tic. A.Ş. ile yapılacak Üniversite Sanayi iş birliği neticesinde, İSTE’nin bilgi birikimi ve Firmanın ihtiyaçları doğrultusunda inovatif ve ihraç edilebilecek ürün sanayiye aktarılarak bölge ekonomisine de katkı sağlayacak. Proje neticesinde, istihdam edilenlerin sayısı artırılacak ve aynı zamanda İSTE ve Zahit Alüminyum arasında yapılacak iş birliği protokolüyle İSTE Akademisyenleri için de yeni TÜBİTAK TEYDEB projelerinin yapılması konusunda fırsat sağlanıyor.

TÜBİTAK 1505 Projesi, İSTE Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve aynı zamanda Teknopark İSTE Genel Müdürü Doç. Dr. L. Cenk Kumruoğlu ve Zahit Alüminyum adına Ar-Ge Müdürü Bahadır Karaca tarafından yürütülecek.

İSTE’yi daima daha ileriye bilimsel projelerle taşıma hedefiyle çalışmalarına, reklamdan uzak bilimsel başarılara imza atarak devam ettiklerini, belirten Rektör Depci, “Ekip olarak Ülke ve Bölge ekonomisine katkı sağlayacak yeni bir projeye daha imza atıyoruz. Çalıştığımız ve desteklenen her yeni proje ile öğrencileri, akademik ve idari personeli, bölge sanayisi ve tüm şehirle bir bütün olmak ve çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.