enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3918
EURO
35,1481
ALTIN
2.325,22
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
28°C
Hatay
28°C
Açık
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

İSTE’liler Kep Atmaya Dörtyol’dan Başladı!

A+
A-

Bu yılki Eğitim-Öğretim Yılı Kep Atma Törenlerinin ilki Dörtyol Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) geleneksel olarak her fakülte ve okulun ayrı ayrı düzenlediği kep atma törenleri geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülere sahne oluyor. Bu yılki Eğitim-Öğretim Yılı Kep Atma Törenlerinin ilki Dörtyol Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi.
İSTE 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Kep Atma Törenlerinin başlangıcı Dörtyol Meslek Yüksekokulu öğrencileri için düzenlenen programla yapıldı. İSTE Dörtyol Meslek Yüksekokulu’nda Tören Yürüyüşü ile başlayan Kep Atma Töreni; Saygı Duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.
Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak, Dörtyol Özel Harekat Tabur Komutanı Hakan Turan, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler ile velilerinin katıldığı Kep Atma Töreni, İSTE tanıtım filmi ve Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli’nin mesajının video gösterimleri ile devam etti.
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Dörtyol Meslek Yüksekokulu Müdürü Bahettin Gözübenli’nin mezun ve mezun adaylarına başarılar dilediği açılış konuşmasının ardından, Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak da sahneden öğrencilere ömür boyu mutluluklar ve başarılar diledi. İSTE’de öğrenmiş oldukları bilgilerin ve diplomanın ömür boyu işlerine çok yarayacağına emin olduğunu belirten Bulacak; öğrencilerin ve ailelerinin heyecanına ortak olmaktan onur duyduğunu ve eğitim süreci boyunca emek eden tüm akademisyen hocalara minnet duyduğunu ifade etti.
Konuşmaların ardından beklenen an geldi, nefesler tutuldu ve geri sayım yapılmasının ardından öğrenciler hep beraber keplerini gökyüzüne fırlattılar. Sevinç çığlıkları ve neşeyle gökyüzüne uçuşan kepler, katılımcıların unutamayacağı görsel bir şölen havası estirdi.
İSTE Genel Sekreteri Yılmaz Çiğdem ve Dörtyol Meslek Yüksekokulu Müdürü Bahettin Gözübenli’nin öğrencilere başarı belgelerini takdim etmelerinin ardından; öğrenciler, aileleri ve davetliler hep birlikte neşeli sohbetler ve öğrencilerin müzik dinletisi eşliğinde İSTE Dörtyol Meslek Yüksekokulu bahçesinde iftar saatini bekledi. Akşam ezanı ile birlikte tüm katılımcılara, Türk Kızılayı İskenderun Şubesi işbirliği ile iftar yemeği ikram edildi.
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.