enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3687
EURO
34,9670
ALTIN
2.325,46
BIST
9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
28°C
Hatay
28°C
Açık
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Az Bulutlu
26°C

İzmir’de Askerlerin Yemin Töreni

22.02.2019
35
A+
A-

Suriye’deki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye gelen ve Hatay’daki barınma merkezinde Türk vatandaşı olan Bayırbucak Türkmeni Yaser Şertik, vatani görevini yaptığı İzmir’de yemin etti.

İzmir’deki Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında eğitimlerini tamamlayan bin 430 asker için yemin töreni düzenlendi.

Gaziemir ilçesindeki Tuğgeneral Süleyman Önder Kışlası’nda gerçekleştirilen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve 374’üncü dönem asteğmen adayları ile 1999/1 tertip acemi erler yemin etti.

Yemin eden askerler arasında, Suriye’deki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye gelen ve Hatay’daki barınma merkezinde Türk vatandaşı olduktan sonra İzmir’de birliğine uğurlanan Bayırbucak Türkmeni 21 yaşındaki Yaser Şertik de hazır bulundu.

Yemin eden askerler adına birliğine ilk katılan ulaştırma acemi er Taner Boz yaş kütüğüne plaket çaktı.

Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Ulaştırma Albay Celal Ezer, törende, Mehmetçik’in Türk ordusunun şeref timsali olan şanlı bayrağının gölgesinde kutsal askerlik andını içtiğini belirterek, andın kutlu ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Yemin eden askerler adına bir konuşma yapan personel asteğmen adayı Seyit Ömer Gültekin, kutsal vatan hizmetini yapmak üzere 3 hafta önce birliğe katıldıklarını ifade ederek, “Artık bayrak, vatan ve sancağımızın nöbet sırası bizde.” dedi.

Ulaştırma Albay Celal Ezer, birliğe katılan personele belge verdi.

Ulaştırma Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Erkan Başkanı Ulaştırma Albay Fahrettin Arğan ise geçmişte vatani görevlerini aynı birlikte yapan Mehmetçik babalarına katılım belgesi ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Askerler törende askerler zeybek gösterisi sundu, Ulaştırma Marşı’nın okunmasının ardından tören geçişi yapıldı.

Yemin töreninin ardından aileleriyle askerler özlem giderdi.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.