enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3918
EURO
35,1481
ALTIN
2.325,22
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C

Kaçak Akaryakıt Satışına Suçüstü: 2 Gözaltı

A+
A-

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı İskenderun Gümrük Muhafaza ekiplerince Erzin yolunda bulunan bir alanda yapılan kaçak akaryakıt aktarımına suçüstü yapılarak 15 bin 250 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi ve olaya karışan 2 şahıs gözaltına alındı. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Alo 136 İhbar Hattına intikal eden, kaçak akaryakıt satışı yapıldığı ihbarı üzerine İskenderun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce çalışma başlatıldı. İhbarda kaçak akaryakıt satışının yapıldığı ifade edilen bölgenin tespit edilmesi amacıyla mobil devriye ekipleri görevlendirildi.

İskenderun Erzin yolunda yapılan devriyelerde şüpheli alanlar tespit edilip yakın takibe alındı. Tespit edilen yerlerden birinin tel örgülerle çevrili ve içinde bir tır garajı bulunduğu görülmesi üzerine, alan mobil ekiplerce uzaktan izlemeye alındı. Uzun süren bekleyiş sonucunda sahaya giriş yapan bir tırın garaja yöneldiği ve saha etrafında fark ettirmeden yapılan gözlemde tıra seyyar bir tabanca aracılığıyla akaryakıt aktarımı yapıldığı görüldü.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler aktarım sırasında olay yerine suçüstü yaparak tır sürücüsünü ve kaçak akaryakıt satışı yapan şahsı yakaladı. Başlatılan aramada çekicisi olmayan dorse üzerinde ve etrafında 18 adet plastik varil içerisinde, yapılan ölçümler sonucunda kaçak olduğu belirlenen 15 bin 250 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Olay hakkında bilgilendirilen Erzin Cumhuriyet Savcısından alınan talimat üzerine ele geçirilen kaçak akaryakıta ve taşıta el konuldu ve TIR şoförü S.T. ve aktarımı yapan H.Ç. hakkında soruşturma başlatıldı.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.