enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
32°C

KIRIKHAN YENİ HÜKÜMET KONAĞININ TEMELİ ATILIYOR

28.07.2020
30
A+
A-
Kırıkhan yeni hükümet konağı 5 Ağustos 2020’de TOKİ tarafından ihaleye çıkılıyor. Uzun zamandır planlanan bu projede artık mutlu sona gelindi.
Kırıkhan yeni Hükümet konağının yapımıyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman “Büyüyen ve gelişen şehrimizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere seçim dönemi söz verdiğimiz yeni hükümet konağımızda sona geldik” dedi.
Yayman, 24 Haziran 2018 seçimlerinde söz verdikleri yeni hükümet konağı projesinde mutlu sona gelindiğini ve temel atılacağının müjdesini verdi.
5 AĞUSTOS’TA İHALEYE ÇIKILIYOR
5 Ağustos tarihinde TOKİ tarafından ihaleye çıkılacağının müjdesini vermek isterim. Değerli hemşehrilerimize ve aziz milletimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Milletvekili Yayman, “Kırıkhan ilçesi aldığı göçler ve barındırdığı büyük tarımsal ve ekonomik potansiyelle daha büyük bir hizmet binasına ihtiyaç duyuyordu. Yeni hükümet konağı hem bu ihtiyacı karşılayacak hem de şehre yeni bir kimlik ve meydan kazandıracak” sözlerini kullandı.
BÜYÜK MEYDAN KAZANDIRACAK
Yeni hükümet konağının eski hükümet konağının bulunduğu yerde yapılacağını ve şehre büyük bir meydan kazandıracağını belirten Yayman, “Yaklaşık 8 bin metrekare kapalı alana sahip olacak bu bina şehrimizin sembollerinden biri olacak ve ilçemize yeni bir kimlik kazandıracaktır ifadelerini kullandı.
Hazırlanan projeyle Yeni hükümet konağı, mevcut binanın hemen arkasına yapılacak ve önünde büyük bir kent meydanı olacak. Halen alanda bulunan karakol binasının yıkılmasıyla şehrin nefes alacağı bir meydan ortaya çıkacak. Süs havuzlarının, oturma gruplarının ve anıtsal ağaçların bulunduğu proje vatandaşlarda büyük ilgi ve heyecan uyandırdı.
CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR
Yayman konuşmasının sonunda “Bu dev eserin hayata geçmesinde emeklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya teşekkür ederiz” dedi.
Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ise “Bu projeyi uzun takipleri sonucu şehrimize kazandıran milletvekilimiz Hüseyin Yayman’a, bu projeye onay veren İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya ve Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Yeni hükümet konağı büyük ihtiyaçtı şehrimize hayırlı uğurlu olsun” sözlerini kullandı.
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.