enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Parçalı Bulutlu
22°C
Hatay
22°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Çok Bulutlu
30°C

KREDİ KARTI PUANLARI YILSONUNDA SİLİNMEYECEK

24.12.2020
24
A+
A-

Kredi kartı kullananlara güzel haber resmen geldi. Kamu ve özel bankalar yaptıkları açıklamalarında kredi kartlarında biriken puanların devredeceğini duyurdu.Yapılan araştırma sonucunda, elde edilen verilere göre 2020 yılının Kasım ayında kredi kartı için yapılan başvurular 2019 Kasım ayına oranla yüzde 321 arttı. Pandemi sebebiyle, vatandaşlar ödemelerinde ağırlıklı olarak kredi kartı kullanmayı tercih etti. 2020 yılının geneline bakıldığında 2019 yılına göre yüzde 79 oranında bir artış yaşandığı belirtildi.Bankaların verdiği kredi kartlarının içerisinde bir yıl boyunca biriken puanlara ilişkin son dönemlerde uyarılar arttı. Market harcamalarında ya da akaryakıt istasyonları gibi çeşitli alanlarda kazanılabilen puanlar gelecek yıla devredildiği duyuruldu. Bu olayın güzel bir haber olduğunu belirten Ağaoğlu, “Böyle olması gerekiyordu. Bankalarda biriken puanları sene sonu iptal ediyorlardı, tüketiciye de yansımıyordu” dedi. Konu ile ilgili Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Türk Ekonomi Bankası’ndan açıklama geldi. Bankaların yaptığı açıklamada 1 yıl boyunca kartta biriken puanların silinmediği, ve yeni yıla devredildiği ifade edilerek, puanların gelecek yıl içerisinde istenilen zamanda kullanılacağı belirtildi. Hesapkurdu.com Kredi Ürün Müdürü Ersin Yaşar yaptığı açıklamasında kredi kartının ağırlıklı olarak market, gıda ve elektronik eşyalar için kullandığını belirterek, şunları kaydetti:

“Hesapkurdu.com olarak yaptığımız araştırmalarda ülkemizde kısıtlamaların başladığı Mart ayında kredi kartı aramalarının zirveye çıktığını görüyoruz. Bu aramalar neticesinde yıl geneline baktığımızda kredi kartı başvurularında yüzde 79’luk bir artış saptadık. Yıl sonuna yaklaştığımız kasım ayı itibarıyla da bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla 3 kattan fazla bir artış söz konusu. 2020 Mart sonrası dönemlerde insanlar online alışverişe önceki dönemlerden daha çok yöneldiği için kredi kartı harcamaları da önceki dönemlere göre yüksek seyretti ve bu şekilde devam ediyor. Bu harcamalarda öne çıkan kalemler ise market-gıda harcamaları ile elektronik eşya alışverişleri olarak karşımıza çıkıyor”

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.