enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5246
EURO
34,8680
ALTIN
2.443,79
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
29°C
Hatay
29°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

KÜÇÜK ESNAF KURBAN OLDU

08.12.2020
21
A+
A-

İskenderun Kasaplar Odası Başkanı Nevzat Sert’i ziyaret eden Akdeniz İnternet Gazetecileri ve Yayıncıları Derneği (AKİYAD) Kurucu Başkanı Veysel Cıncık, pandemi sürecinde alınan tedbir ve kısıtlamaların, yalnızca küçük esnafı olumsuz etkilediğini, büyük mağaza, market, AVM ve belirli sektörlerin fırsattan istifade servetlerine servet kattığını söyledi.

Kısa süre önce kurulan AKİYAD’ın çalışmaları ve hedefleri konusunda Başkan Nevzat Sert’e bilgiler aktaran Cıncık. Covid-19 salgını sürecinde krizin iyi yönetilmediğine dikkat çekerek, “Mahalle bakkalını, kebapçıyı, dönerciyi küçük büfeleri kapatmak salgını önleme konusunda hiçbir fayda sağlamamıştır. Bu gibi işletmelere giren-çıkan sayısı zaten bellidir. Oysa zincir marketler, AVM’ler en çok yoğunluğun yaşandığı yerler olmasına karşın, kısıtlamadan muaf tutulmuştur. Ekonomik anlamda zaten darda olan küçük esnaf, son darbe ile tamamen bitmiştir. Hükümetin, halka acı reçete yerine, küçük esnafı ayakta tutacak tatlı reçete hazırlaması gerekir” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kasaplar Odası Başkanı Nevzat Ser ise, AKİYAD’ın bölgemize değer kattığına dikkat çekerek, “Başkan Veysel Cıncık’ın görüşlerine katılmamak mümkün değil. Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Vatandaşın alım gücü düştü. Küçük esnaf bırakın para kazanmayı, işyerini kapatmamak için, kredi başta olmak üzere tüm yollara baş vuruyor. Ama bu böyle gitmez. Gerekli tedbirler alınmaz ise, küçük esnaf domino taşları gibi ardı ardına yıkılmaya başlayacaktır” dedi.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.