enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3229
EURO
35,1696
ALTIN
2.240,70
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Gök Gürültülü
17°C
Hatay
17°C
Gök Gürültülü
Çarşamba Hafif Yağmurlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Çok Bulutlu
17°C

LÜKS ARAÇ MOTORU YANIK ŞEKİLDE ÇIKTI!

22.09.2021
129
A+
A-

2014 yılında satın aldığı Audi Q7 marka aracını ilk günden itibaren yıllardır Artesa firmasına emanet eden ve tüm servislerini Artesa firmasına yaptıran İsmet Bayrakçı, Artesa’nın kendisini çok büyük bir zarara uğrattığını fakat kurumsal olarak görünen firmanın bu durumu kabullenmediğini dile getirdi.

Aylar önce aracını su pompası arızasıyla Artesa’ya götürdüğünü kaydeden Bayrakçı, “Ellerinde parça olmadığını söylediler, ben orijinal parçayı kendi imkânlarımla İstanbul’dan getirttim. Parça geldikten sonra 2 gün içerisinde bana aracı teslim edeceklerini söylediler. Parça takıldı ve aracı test sürüşüne çıkarttılar aracımı teslim almaya gittiğimde bir baktım ki aracım garaja çekici üstünde geldi. Ne olduğunu sorduğum zaman aracımın motorunun yandığını söylediler” diyerek, neye uğradığını şaşırdığını ifade etti.

İstanbul’dan Audi ana bayisinden eksper getirdiğini ve aracı incelettiğini kaydeden Bayrakçı, “Eksper, motorun makinist hatasından dolayı yandığını tespit etti. Artesa firması kurumsal bir firma olmasına rağmen suçu makinistin üzerine atarak, ‘sorununu makinistle çöz’ yanıtını verdi. Ben aracımı oradaki makiniste değil Artesa’ya teslim ettim, sorumluluk firmaya aitken nasıl bana böyle bir yanıt verirler” diyerek, 2 ay boyunca Artesa’nın kendisini oyaladığını ve daha fazla dayanamayarak aracı çektirip başka bir yerde tamir ettireceğini dile getirdi.

“Aracımın lastik havası inse bile aracımı Artesa’ya götürüyordum. 7 yıldır bu böyleydi. Aylar önce 100 Euro değerinde bile olmayan bir arıza için aracımı teslim ettim şu an 35 bin Euro zararım var” diyen İsmet Bayrakçı, Artesa’ya karşı dava açtığını ve hukuksal anlamda her türlü hakkını arayacağını da vurguladı.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.