enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,6002
EURO
34,7940
ALTIN
2.410,15
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
34°C
Hatay
34°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
36°C
Perşembe Az Bulutlu
27°C
Cuma Çok Bulutlu
30°C
Cumartesi Çok Bulutlu
31°C

MAHSUR KALAN KOYUNU SIRTINDA TAŞIDI

04.11.2021
27
A+
A-
Osmaniye’de kayalıklarda ayağından asılı kalan koyunu fark eden avcı, tereddüt etmeden kayalıkların arasından aşağıya inerek koyuna ulaştı. Koyunu sıkıştığı yerden çıkaran avcı, daha sonra sırtında taşıyarak güvenli alana çıkardığı koyunu sahibine teslim etti.
Toprakkale ilçesi Türkmen beldesinde bulunan Kürek Kalesi civarında 31 Ekim tarihinde avlanmaya çıkan Enver Loş, kayalık kısımlarda dolaştığı sırada bir koyun fark etti. Dikkatli baktığında koyunun arka ayağından kayalıklara sıkıştığını gören Loş, tereddüt etmeden koyunun bulunduğu alana indi. Kayalıkların arasında sıkışan koyunu kurtaran Enver Loş, koyunun yürüyemediğini fark etti. Koyunu sırtına alan Loş, kayalıkların arasından düzlük alana kadar zorlu bir yürüyüş gerçekleştirdi. Daha sonra koyunun sahibine ulaşan Enver Loş, koyunu sahibine teslim etti. Koyunu teslim alan Habib Yılmaz, ayağından yaralanan koyuna tedavi uyguladı. Birkaç gün içerisinde sağlığına kavuşan koyun tekrardan dağlık alanda yaylıma gitmeye başladı.
Yaralanan koyunun sahibi Habib Yılmaz, “Toprakkale ilçesi Türkmen beldesinde hayvancılıkla uğraşıyoruz. Hayvanları sabah yaylıma salıyoruz. Akşam döndüklerinde de sayıyoruz. O akşam saymadığımız için bir koyunumuz kaybolmuş. Sonraki gün bir arkadaş dağda koyun bulunduğunu söyledi. Arkadaş sırtında taşımış koyunu. Bize de haber geldi. Bizde gittik arkadaştan koyunu laldık. Eve getirdik, tedavisini yaptık. Tekrardan dağlarda yayılmaya başladı” diye konuştu.
“Koyunu omzuma aldım, zorluklar içerisinde de olsa çıkarttım”
Kayaklara ayağı sıkışan koyunu sırtında taşıyan Enver Loş, “31 Ekim’de ava çıktım. Türkmen beldesi Kürek Kalesi civarında avlanma esnasında kayalıklarda dolaşırken bir koyunun askıda kaldığını gördüm. Kayalıklara tırmandım koyuna ulaştım. Koyunu çıkarırken zorlanacağımı düşündüm. Koyunu omzuma aldım, zorluklar içerisinde de olsa koyunu düzlük alana çıkarttım. Sahibine ulaştım. Tekrardan gittik koyunu aldık. Tedavisi yapıldı. Koyun sağlığına kavuştu. Emeğimiz boşa çıkmadı, insanlık görevimizi yapmış olduk. Koyunu gördüğümde ben oraya inmekte çok zorlandım. Bir de koyunu nasıl çıkartacağımı düşündüm. Koyunla beraber hiç çıkamam dedim kendime. Sonuçta o da bir can olduğu için vicdanım el vermedi. Koyunu omuzladım, silahımı da elime aldım yavaş yavaş çıktım. Biraz zor oldu. Ciğerim patlayacak gibi oldu. O şekilde koyunu sağ salim çıkarttım” dedi.
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.