enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3660
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,42
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
28°C
Hatay
28°C
Açık
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Az Bulutlu
26°C

MANSUR YAVAŞ 2021 DÜNYA BELEDİYE BAŞKANI BAŞKENT ÖDÜLÜ’NÜ KAZANDI!

14.09.2021
25
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentte gerçekleştirdiği projeler, şeffaf yönetim uygulamaları, toplum sağlığının korunması ve vatandaşların kendini güvende hissetmesi için hayata geçirdiği uygulamalarla ‘City Mayors Foundation’ (Belediye Başkanları Vakfı) tarafından düzenlenen World Mayor ‘2021 Dünya Belediye Başkanı Ödülü’ne aday gösterilmişti. Yavaş, Sakarya Zaferi’nin 100. yılı için yapılan özel etkinlikte yaptığı konuşmada yarışmanın sonucunu açıkladı. Mansur Yavaş, “Sevgili hemşehrilerim, biraz önce İngiltere’den açıklanmış. Son derece mutlu olduk. Bu başarı Mansur Yavaş’a ait değil. 6 milyon Ankaralının, inşallah sizlerin adına bu ödülü alacağım” diye konuştu.

Daha önce de Uluslararası Şeffaflık Derneği ve İnsani Geliştirme Vakfı tarafından şeffaflık ödülüne layık görülen Yavaş, 21 ülkeden 32 belediye başkanın aday gösterildiği aday listesinde Türkiye’de tek, Asya’da ise dört belediye başkanından biri olmuştu. 2004 yılından beri 2 yılda bir düzenlenen ‘Dünya Belediye Başkanı Ödülü’ ile bir yıldan uzun süredir dünyada etkisini gösteren pandemi sürecindeki liderlikleri ve başkan olarak başarıları değerlendirildi. Aday gösterilen belediye başkanlarından vatandaşlarını daha eşit, birleşik ve hoşgörülü bir toplum için çabaladıklarına ikna edenlerin, ayrıca şehirlerini doğal ve insan kaynaklı afetlerden korumak amacıyla yaptığı güçlendirme çalışmaları, daha adil ve daha yeşil yönetim anlayışlarının da dikkate alınarak inceleneceği açıklanmıştı. ‘World Mayor’ ekibi Yavaş’ın ödülü kazandığını şu açıklama ile duyurdu:

*Halkın güvenliği ve şeffaflığı önceleyen bir yönetim anlayışı sergiledi.

*Avrupa ve Asya’nın büyük başkentlerine eşit bir metropol inşa etme vizyonu ortaya koydu.

*Yolsuzlukla cesaret ve inançla mücadele etti.

*Toplumun yoksul ve dezavantajlı kesimlerini destekledi.

*Temiz suya ve yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor.

*Bağlantıları zayıf olan bölgelere internet erişimi sağladı.

*Binlerce referans ve yoruma bakıldığında Ankara halkı ve Türkiye’den pek çok kişi Mansur Yavaş’ın Ankara’yı Dünya’nın en büyük başkentlerinden biri haline getireceğine inanıyor.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.