enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Parçalı Bulutlu
22°C
Hatay
22°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
33°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C

MEB’DEN KARNE AÇIKLAMASI

14.01.2021
40
A+
A-

MEB 25 Aralık 2020 tarihinde önemli bir düzenleme yaptı. Yapılan düzenlemede ilk okul ve ortaokul öğrencilerinin karne notu için sınav yapılmayacağı ancak yüz yüze sınavların geçerli olacağını belirtmişti. Bu kapsamda ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin karne hazırlama süreçleri de başlamış oldu. Salgın döneminde öğrencilerin faydası göz önüne alınarak ve uygulamalarda birliği sağlamak adına sn dakika bir açıklama geldi.

81 İLE YAZI GÖNDERİLDİ

MEB son dakika almış olduğu kararla ilgili 81 ildeki il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine yazı gönderdi. Gönderilen yazıda ilkokul 4’üncü sınıflar ortaokul ve imam hatip okullarında birinci dönemde yapılan sınavların dönem sonu puanlanmasına dahil edilmeyeceği belirtildi. Talep gelmesi durumunda puanlar karneye dahil edilecek. Bunun için hem veli hem de öğrencinin izni gerekecek. Sınav notunun karneye işlenmesi için velilerin 21 Ocak 2021 tarihine kadar okullara giderek başvuruda bulunması gerektiği belirtildi. Öğrenci ve velilerin merak ettiği bu soruya ilişkin de cevap geldi. Salgın şartları göz önüne alındığından öğrencilere karne dağıtım yüz yüze yapılmayacak. Çocukların sağlığını korumak için karne dağıtım online olarak yapılacak.

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.