enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3161
EURO
34,7711
ALTIN
2.389,65
BIST
10.257,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Mersin’de Vaka Sayısı Yükseldi

A+
A-

Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, Mersin’de kovid 19 testi pozitif olan vaka sayısının 116’ya çıktığını belirtti. Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alınan yeni vakalarda durumu ağır olan hastanın bulunmadığını anlatan Antmen, 3-4 gün sonra durumları ağırlaşan olabilir. Yeni vakaların hepsi genç insanlar. 17 tanesinin durumları çok hafif olduğu için Toros Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiş” dedi. Vaka artışının nedeninin yanlış uygulamalar olduğunu anlatan Antmen, “Korkulacak, endişe edilecek durum var ama panik yapılacak bir durum yok. Panik yapmadan her zamanki gibi önlemleri sıkı almamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs salgınının Türkiye’de görülmeye başladığı 11 Mart’tan itibaren tedbirleri en sıkı şekilde uyguladığı ve vaka sayıları az olan Mersin’de, seyahat kısıtlamasının kalkmasından sonra son günlerde salgına yakalananların sayısında büyük artış oldu. Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, Güney’e yaptığı açıklamada, “Şu an için 116 tane testi pozitif çıkmış vaka var. Yeni vakalarda durumu ağır olan yok. Hepsinin testi pozitif çıkmış durumda. 3-4 gün sonra durumlarının ağırlaşabilir ancak şu an için durumları ağır olan yok. Kaç kişinin solunum cihazına bağlı olduğu konusunda bir bilgimiz yok. Yeni vakaların hepsi genç insanlar. Şehir Hastanesi’nde yer sıkıntısı olmaması durumları hafif olan 17 kişi gözetim amaçlı Toros Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Çok ağır vaka yok” diye konuştu.

“ARTIŞIN NEDENİ YANLIŞ UYGULAMALAR”
Mersin’deki son günlerdeki vaka artışının nedeninin yanlış uygulamalar olduğunu anlatan Antmen, “Turizme açacağız ayağına seyahat kısıtlaması kaldırıldı. Şehirlerarası trafiğin erken açılmasından kaynaklandı. Vakalar Gaziantep ve İstanbul’dan geldi. Oralardan misafir kabul edenlerin evlerinden çıktı. Bu yanlış uygulamalar nedeniyle. Mersin’in turizm bölgesi olduğu için dışarıdan çok fazla insanın geleceği belli idi. Bu 1 Haziran meselesi değil. Daha çok böyle Mayıs ortalarında Mersin’e giriş çıkışları serbest bıraktılar. Onun sonucu olan bir şey. Yazlıkcılar hep diğer illerden geldiler. İstanbul vakaların yüzde 60’ını oluşturuyor bildiğiniz gibi. Gaziantep ikinci şehir nerede ise Türkiye’de vaka sayısı açısından. Buradan da gelenler olmuş” şeklinde konuştu.

“SAĞLIKÇILARLA İLGİLİ SÖYLENTİLER ABARTILI”
Sağlıkçılarla ilgili söylentilerin biraz abartılı olduğunu anlatan Antmen şunları söyledi: “Özel bir hastanede 3 tane sağlıkçının testi pozitif çıkmış. Şehir Hastanesi’nde 3 ya da 4 sağlık görevlisinin testi pozitif çıkmış. Bunlar yeni vaka. Orası karantinaya alındı burası karantinaya alındı şeklindeki söylentiler şişirme. Özel Hastane’nin karantinaya alınması söz konusu değil. Yalınayak Mahallesi’nde Gaziantep’ten gelen misafirler nedeniyle bir ailenin tümünde görülmüş o nedenle evin bir tanesi izole edilmiş. Bu sosyal medyada tüm Yalınayak Mahallesi karantinaya alındı diye yayılıyor. Filamingo Sitesinde görülmüş yine misafirler nedeniyle. Filomingo Sitesi karantinaya alındı diye söylentiler çıkıyor. Bunlar gerçek değil.”

“PANİK YAPMADAN ÖNLEM ALINMALI”
Korkulacak ve endişe edilecek durumun olduğunu ancak panik yapılacak bir durumun olmadığını belirten Antmen, “Panik yapmadan her zamanki gibi önlemleri sıkı almamız gerekiyor. Önlem almazsak hiçbir şey yokmuş gibi davranırsak çok ciddi sonuçları doğar ama her zamanki gibi sürecin başından söylediğimiz gibi panik yapmayalım önlem alalım” dedi.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.