enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3709
EURO
35,0353
ALTIN
2.325,61
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
28°C
Hatay
28°C
Açık
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Mezarda Gönüllü Temizlik Yapıyor

A+
A-
Hatay‘ın Dörtyol ilçesinde yaşayan 48 yaşındaki Bülent Şahin, evinin yakınındaki anne ve ağabeyinin mezarının bulunduğu mahalle kabristanlığında 5 aydır gönüllü temizlik yapıyor.
Karakese Mahallesinde ikamet eden 3 çocuk babası Bülent Şahin isimli şahıs bir yıl önce iş kazası geçirdi. Evde oturmaktan sıkılın Şahin yaşadığı evin yakınında bulunan mahalle mezarlığında bulunan ağaçların bakımı ve temizliğini yapmak için kolları sıvadı.
5 aydır her sabah resmi mezarlık görevlisi gibi mezarlığa gelen Şahin işe koyularak mezarlıkta bulunan gül dallarının budamasını, yabani otların temizliğini yapıp, ağaç bedenlerini, bakımsız hale gelen mezarları beyaz kireçle badana ediyor.
Kabristanlıktaki annesi, ağabeyi ve yakın akrabalarının kabirlerine de bakım yapan Şahin, “Yaklaşık bir yıl önce iş kazası geçirdim. Baktım evde oturmakla olmuyor. 5 ay önce mezarlığa geldim. Mezarlığımızı güzelleştirmek için buradaki çiçeklerin ağaçların bakımını yapıyorum. Mezarların duvarlarını boyuyorum. İçimden mahallemizin mezarlığını güzelleştirmek geldi. Bende gönüllü olarak kendimi buna adadım” dedi.
Mahalle sakinlerinden Mehmet Ertunç ise Şahin’in örnek bir davranış sergileyerek her gün bir iş disiplini içerisinde mezarlığa geldiğini gönüllü olarak bakım ve temizlik çalışması yaptığını söyleyerek, bundan mutlu olduklarını dile getirdi.
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.