enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
31°C
Hatay
31°C
Açık
Pazartesi Açık
31°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
28°C

Milletvekili Kara: “Plansızlık Eğitim Sürecini Aksatıyor”

A+
A-

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay’da okul dönemi başlamasına rağmen, yıkımı yeni yapılan okul binalarının eğitimi nasıl sekteye uğrattığına dair yazılı bir basın açıklamasında bulundu. 6 Şubat depremleri sonrasında Hatay’da yeniden inşa sürecinde plansız uygulamaların sorunlara yol açtığını belirten Kara, İskenderun’daki bir okul binasının yıkımının eğitim yılının başlamasından üç hafta sonra yapılmasının plansızlığın bir göstergesi olduğunu ifade etti. Kara, İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Oruç Reis İlkokulu ve Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin, yeterli okul binası bulunmadığı için tek bir binayı paylaşarak öğrenim gördüğünü ve bu durumun verimli bir eğitim yılı geçirilmesini engellediğini söyledi. Kara, “Yaklaşık 2.200 öğrenci, 19 aydır geçici olarak sunulan ancak çözüm üretilemeyen bu birleşik eğitim sistemiyle mağdur ediliyor” dedi.

Okulun hemen yanındaki binanın yıkımına eğitim-öğretim yılı başladıktan sonra karar verilmesini eleştiren Kara, “Uzun bir yaz tatili boyunca yapılmayan işlemlerin okullar açıldıktan sonra gerçekleştirilmesi, eğitim sürecini sekteye uğratıyor. Bu durum, iktidarın çocuklarımızın eğitimine ne kadar az önem verdiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.Yıldırım Kara, İskenderun’daki okul yıkımının hiçbir önlem alınmaksızın gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, yıkım sırasında oluşan tozların insan sağlığını tehlikeye attığını belirtti. Hatay’daki inşaat faaliyetlerinin doğaya ve yaşam alanlarına zarar verdiğini ifade eden Kara, yetkililerin denetimleri sıklaştırmasını ve yurttaşların mağdur edilmemesini istedi. Son olarak Kara, Hatay’da depremden sonra geçen 19 ayın ardından şehrin dokusunu gözeterek, sorunların zamanında ve yurttaşların haklarını göz önünde bulundurarak çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.