enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4954
EURO
34,7211
ALTIN
2.408,97
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
25°C
Hatay
25°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C

Milletvekili Suzan Şahin, Mapido Cafe’de basın mensuplarıyla bir araya geldi.

03.12.2019
71
A+
A-

Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Mapido Cafe’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündemdeki konulara yer veren Şahin, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Mapido Cafe’de Basını Ağırlayan Vekil Şahin, Gündemdeki Konuları Değerlendirdi
Mapido’daki kahvaltıda basın mensuplarını ağırlayan Şahin, ülke ekonomisine ilişkin “Ne planlı bir ekonomi bir ekonomi var ne de tarım ve milli eğitimde plan var. Hiçbirinde yok. Planlı yönetilmediği gibi düzenli bir denetim de yok. Denetimi yapması gereken kurumlar kendi özelliğini kaybetmiş durumda. Sadece Sayıştay halen denetim yapmaya çalışıyor” sözlerine yer verdi.

Türkiye’de Şu an Belirsiz Bir Ekonomi Var
Türkiye’deki usülsuzluğun hiç bir dönemde yaşanmadığı kadar olduğunu, şu anda istikrarsız ve belirsiz bir ekonomi olduğunu belirtti.

Mapido Cafe’de Basını Ağırlayan Vekil Şahin, Gündemdeki Konuları Değerlendirdi
Amaçlarının iktidarı eleştirmek olmadığını vurgulayan Suzan Şahin, “İçimiz yanıyor. Bu ülke bizim İktidar, muhalefetin önerilerini duymak istemiyor. Muhalefeti duymak istemediği sürece mutlu yaşam görünmüyor. İktidar farklı seslere kulak vermelidir” ifadelerine yer verdi.

Hatay Sorunlarında Ortak Karara Varılamıyor
Hatay’da yaşanan sorunların varlığının nedenine değinen Suzan Şahin, sonradan seçilmişlerin sorunlar konusunda ortaklaşamadığını, bir araya gelinemediğini kaydetti.

Mapido Cafe’de Basını Ağırlayan Vekil Şahin, Gündemdeki Konuları Değerlendirdi
Sorunlara karşı çözüm niyetli olunması gerektiğine dikkat çeken Şahin, “Milletvekilleri, muhalefette bulanan CHP’nin milletvekili olarak bizim görevimiz öneride bulunmak, sorunları aktarmak ve çözümünü istemek ama karar verici iktidardır. O yüzden sorunlara karşı niyetin de çözümü noktasında olması lazım. O yüzden bir araya gelinmesi gereklidir. Hatay’ın sorunlarının ortaklaşılarak çözülmesi lazım. Benim de en büyük hedefim, ortaklaşılabilmesini sağlamaktır” sözlerine yer verdi.

Halk Erken Seçim İstemiyor
Türkiye’nin şu anda erken seçime hazır olmadığını belirten Şahin, “CHP olarak şu anda erken seçim istemiyor, çünkü toplum istemiyor. Vatandaş seçimden bıktı, ‘artık yeter’ diyor, toplumdan gelen ses bu. yoksa biz CHP olarak seçime hazırız. Seçimden seçime de çalışma yapmıyoruz, çeşitli gruplarla sık sık bir araya geliyor, buluşuyoruz ve her dönem seçime hazırız. Ve buna devam ediyoruz. Biz seçimi hazırız ama seçim Türkiye’ye zarar veriyor, halk sık sık seçimi artık istemiyor” diye konuştu. İktidar partisi AKP’nin puanının giderek düştüğünü, yeni oluşumların bulunduğunu belirten ve yeni oluşumlarla 50+1’le seçimin ne kadar kıymetli olduğunun görüldüğünü anlatan Şahin, kurulacak yeni partilerin oyları alacağı oyların önemli olduğunu kaydetti. Hatay’ın en çok vergi veren iller sıralamasında 7. olduğunu ama ey iyi yatırım alan iller sıralamasında 56. sırada yer aldığını anlatan milletvekili Şahin, bunun nedeninin de seçilmişlerin sorunlara karşı ortaklaşamaması olduğunu kaydetti. “Hatay’a gelen yatırımlarda içsel dengesizlikler de var” dedi.

Adana-İskenderun Otoyolunun Erzin-İskenderun Arasındaki Bölümün Ücretsiz Olması Kararı
Bakanlıktan Adana-İskenderun otoyolunun Erzin-İskenderun arasındaki bölümünün ücretsiz olması yününde bakanlık kararının çıktığını ve kararnamenin onaylanmasının beklendiğini kaydeden Şahin, otoyolun çevre yoluna dönüştürülmesi ile 400 yataklı Dörtyol Devlet Hastanesi, Dörtyol Soğuk hava Deposu yapımı, İskenderun Gümrük Laboratuvarı yapımı, stadyum inşaatı gibi projelerin seçilmişlerin ortaklaşmayı gerçekleştirmesi üzerine yapıldığını söyledi.

Karağaç Plajı Genişletilerek İskenderun Halkını da Faydalandırabilir
Arsuz sınırında Karaağaç Halk Plajının bulunduğunu ancak İskenderun’da plaj yapılacak yerin olmadığını kaydeden Şahin, İskenderun ve Arsuz Belediyelerinin işbirliği ile plaj yanındaki hazineye ait arazinin plaja dahil edilerek genişletilebileceğini ve iki ilçenin plajı olarak kullanılabileceğini ifade etti.

“İskenderun Belediyesi insanları kente davet ediyor, insanlar niye gelsin?” diye soran milletvekili Şahin, “Bunun için İskenderun’da turizm destinasyonunun yaratılması lazım. İskenderun dışından insanlar buraya niye gelsin? Gelmeleri için kentte cazibe alanları yaratmak lazım. tarihi dokular içinde çarşılar oluşturulmalı, kentte kütüphane, kültür merkezi, dijital kütüphane yapılmalı. Bunların yapımına hep birlikte sahip çıkmamız lazım.” dedi.

HADO Yaşamalı
Son zamanların en afili projelerinden olan HADO’ya ilişkin konuşan Şahin, HADO’nun yaşaması gerektiğini, bunun için de destinasyon çalışmasının yapılmasını, HADO projesi kapsamında proje alanında cafe ve sosyal alanların yapılmasını, Belen yöresinden Arsuz’a açılacak yeni yolun hızlandırılmasında da fayda olacağını dile getirdi.

Amanos Tüneli projesinin de gerekli olduğunu vurgulayan Şahin, İskenderun’da lojistik köy olması ve 1956 yılında alınan serbest bölge kararının uygulanması gerektiğini söyleyerek Hatay Büyükşehir Belediyesinin DSİ tarafından yaptırılan İskenderun Arıtma Tesisini, su kaynağına kirlilik karışması nedeniyle yaşama geçirmediğini, arıtma tesisinin DSİ’den şerh konulara alındığını ve bu şerhlerin yerine getirilmediğini belirtti.

Arsuz Devlet Hastanesi Yatırım Programında
TBMM genel kurulunda Arsuz ve Payas’a hastane yapımını dile getiren Şahin, Arsuz Devlet hastanesinin yatırım programına girdiğini ancak Payas’ın hastane yapımının girmediğini ifade etti.

Şahin, “Arsuz Devlet hastanesi yatırım aşamasında ve bütçeden ödenek aktarılmasını bekliyor. Payas’a yapılması için de kentteki sivil toplum kuruluşları, meslek örgütlerdi ve muhtarlarla birlikte Sağlık Bakanlığına giderek, görüşme yaptık, ancak sözünü alamadık. Arsuz Devlet Hastanesi yapımı için ödenek de 2020 bütçesinde yok. Bu da bir yıl beklemek demektir ama halen ödenek için zorluyoruz. Çünkü, bütçe henüz bitmedi ve istenirse ödenek aktarılı. konuyu AKP’li milletvekilleriyle de görüştük; 75 yataklı hastane istiyoruz. 75 yatak, istenildiğinde 150 yatak kapasitesine çıkarılabilinir. Bunun için Arsuz’dan İskenderun’a yürüyüş de olmak üzere birçok eylem yapılabilinir. 20 kilometre mesafe çok değil. 7 molayla gayet rahat yürünülür. Gerekirse 4 konaklama yeri de yapılabilinir” dedi.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.